Vestinggolf is een doorslaand succes

29 maart 2011 om 00:00 Algemeen

Samen met zijn vrouw Alice runt Herman van Diejen First Class Entertainment vanuit een historisch pand in de Woerkumse binnenstad op een steenworp van de Gevangenpoort. Al vanaf zijn 19de is de geboren Bommelaar actief in het entertainment. Zes jaar geleden kwam hij tijdens een autorit naar Groningen spontaan op het idee te starten met vestinggolf. Het bleek een doorslaand succes en wordt nu al gespeeld in 13 vestingsteden van het Groningse Bourtange tot het Brabantse Willemstad en sinds dit jaar ook in Gorinchem. Zelfs Kroonprins Willem Alexander waagde zich er aan tijdens het bezoek van de Koninklijke familie aan Woudrichem in 2007.

Nu ook mogelijk in binnenstad van Gorinchem WOUDRICHEM- Toen Herman en Alice van Diejen zo’n zes jaar geleden vestinggolf introduceerden, konden zij nog niet overzien dat dit zo’n geweldig succes zou worden. Het spel wordt nu in 13 vestingsteden gespeeld, waaronder sinds dit jaar ook in Gorinchem. De succesformule is dat het spel geschikt is voor jong en oud en altijd gespeeld wordt in een prachtige historische omgeving. Zelfs Kroonprins Willem Alexander waagde tijdens zijn bezoek aan Woudrichem in 2007 een poging.

Door Gerard Droog

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn bezitters van een golfvaardigheidsbewijs zeker niet in het voordeel, volgens Herman van Diejen: ,,Die vraag ik altijd eerst of ze over humor beschikken omdat zij meestal denken dat het voor hen een appeltje eitje gaat worden en er later achter komen dat het om iets heel anders gaat. In plaats van een golfclub wordt vestinggolf gespeeld met een stok met aan het einde een kanteel waardoor de bal, ter grootte van een voetbal, soms alle kanten op schiet.”

Vestinggolf is een spel geschikt voor jong en oud, zeg maar van 10 tot 90 jaar, dat wordt gespeeld in een historische ambiance. Er wordt een parcours uitgezet van acht tot tien holes die zijn gelegen op de meest schitterende locaties zoals dijkjes, rond kerken of vestingwallen. Meestal duurt het spel zo’n tweeënhalf uur, maar kan tussendoor onderbroken worden voor een lunch of een glaasje. Iedere groep wordt begeleid door een Markies of Markiezin, gestoken in authentieke klederdracht. Zij fungeren als organisator en spelleider en vertellen iets over de plaats waar gespeeld wordt.

,,In Gorinchem is ons startpunt de Hoofdwacht op de Groenmarkt. Het parcours bestaat daar uit 11 holes en ligt tussen de molen de Hoop en Buitenwaterpoort. Ook hebben wij met Gorinchem als vertrekpunt het vestiggolf de luxe. Dan spelen we drie holes in Gorinchem, gaan met de pont over naar Woudrichem voor de lunch en nog eens drie holes. Daarna kiezen we weer voor de pont en varen over naar slot Loevestein voor de laatste drie holes, de prijsuitreiking en de after borrel. Het is niet alleen een ludiek, sportief spel, maar ook uitstekend geschikt voor teambuilding, kinderfeestjes of familie - en verenigingsuitjes,” vertelt Herman van Diejen.

Meer informatie is te vinden op www.vestinggolf.nl

advertentie
advertentie