Rapid pakt drie kostbare punten in strijd om promotie

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorinchemse hockeyers hebben in een zenuwslopende wedstrijd met 4-2 gewonnen van directe concurrent, Tempo uit Bergen op Zoom.

Vanaf het beginsignaal was Rapid de ploeg die de lakens uit deelde. Dit werd echter niet omgezet in een doelpunt. Sterker nog, uit de eerste de beste kans voor Tempo was het 0-1. Rapid reageerde hier direct op: binnen één minuut stond het 1-1 door Lenhard van den Wijngaard. Enkele minuten later sleepte Sander van Gulik een strafcorner binnen wat zorgde voor de 2-1. Omdat Rapid weigerde de derde ook te maken bleef de tegenstander in de wedstrijd en uit het niets was er drie minuten voor rust dan ook ineens de 2-2.

Na rust kwam het duel pas echt tot leven. Het werd ingeleid met een strafbal voor Tempo, maar dit buitenkansje werd door Lennard Jansen onschadelijk gemaakt. De ploeg uit Gorinchem bleef vechten voor wat het waard was en dit leverde vier minuten na rust de 3-2 op. Wederom was het Sander van Gulik die scoorde. Het vervolg van de wedstrijd was zenuwslopend met gele kaarten, rode kaarten en veel verbaal geweld als gevolg. Uiteindelijk maakte Dirk van de Reek acht minuten voor tijd de beslissende 4-2 uit een prachtige strafcornervariant.

Volgende week wacht Geldermalsen. De thuiswedstrijd werd met 4-0 gewonnen.