Openbaar Concert en Openbare Expositie Lyceum Oudehoven

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - 18 leerlingen van het Lyceum Oudehoven verzorgen donderdag 14 april voor het eindexamenvak Muziek het jaarlijks Openbaar Concert voor familie en overige belangstellenden. Het Openbaar Concert maakt op CS De Hoven vanaf de invoering van het vak Muziek als examenvak deel uit van het schoolexamen. Drie muziekdocenten zullen de prestaties van de leerlingen tijdens het concert beoordelen.

Sinds het begin van dit schooljaar hebben de leerlingen uit 5VWO geoefend met het bespelen van de verschillende instrumenten en voor hun zangpartijen onder leiding van hun docent de heer Den Hollander. Naast bekende en minder bekende nummers uit de hedendaagse muziek zijn er ook composities uit de klassieke muziek en de jazzmuziek te horen. Bijzonder is dat enkele leerlingen zelf stukken hebben gearrangeerd.

Op deze avond verzorgen de leerlingen die beeldende vorming in hun profiel hebben een Openbare Expositie. De leerlingen, die de expositie zelf hebben ingericht en vormgegeven, zijn bij hun kunstwerken aanwezig om de bezoekers een toelichting op hun werk te geven.

De expositie begint om 19.00 in het OpenLeerCentrum van het Lyceum en het concert begint om 20.00 uur in de aula van het lyceum.

advertentie
advertentie