Opening 'Arkels Ommetje'

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

ARKEL - Wethouder Wout de Jong opent dinsdag 19 april om 16.00 uur het 'Arkels Ommetje', een nieuwe wandelroute langs de Linge en door Arkel. De openingshandeling vindt plaats bij het startpunt van de route bovenaan het Waardje aan het Rietveld in Arkel. De wandelroute heeft een lengte van 4,6 km. Wandelaars kunnen het wandelpad langs de Linge volgen en aan het eind, nog voor Gorinchem, via een pad de dijk oversteken naar de Arkels onderweg. Waarna de route door het dorp kan worden vervolgd.

Langs de wandelroute staan twee grote informatieborden met een plattegrond van het 'Arkels Ommetje'. Een bord staat op de hoek Plein 983/ Pr. Margrietstraat en een bord is geplaatst bovenaan het Waardje ter hoogte van de kruising Schoolstraat/ Rietveld. Ook staan langs de route diverse kleine wegwijzers die de wandelaars o.a. over de Onderweg en langs Plein 983 leiden.

Aangezien de gemeente Giessenlanden dit jaar 25 jaar bestaat, wil de gemeente de opening van het Arkels Ommetje een extra feestelijk tintje geven. De eerste 25 wandelaars die aanwezig zijn bij de officiële opening,krijgen een gevulde rugzak mee. Zo kunnen zij goed voorbereid op stap.

Voor deze wandelroute heeft de gemeente Giessenlanden een financiële bijdrage ontvangen van UitRwaarde. Zij zorgen voor het in stand houden, verbeteren en uitbreiden van de openbare recreatief-toeristische infrastructuur in onder andere het Lingegebied. Meer informatie over de diverse routes staat op www.uitrwaarde.nl

De openingshandeling vindt om 16.00 uur plaats. Al vanaf 15.15 uur is er een inloop met koffie en thee in Natuurtuin De Punt aan Schotdeuren 52 in Arkel.

advertentie
advertentie