GJS gaat tuchtzaak toelichten in Breda

8 april 2011 om 00:00 Nieuws

DALEM - Frits Houtkamp, voorzitter van GJS, zit behoorlijk in zijn maag met de ongeregeldheden die afgelopen zaterdag plaatsvonden op en om het veld van GJS. De voorzitters van de Dalemers laat weten dat zijn vereniging de op handen zijnde tuchtzaak mondeling gaat toelichten in Breda. Er zijn door de club zelf ook al wel sanctionaire maatregelen genomen. Wat voor maatregelen dat zijn wil Houtkamp niet kwijt. Tot de uitspraak van de KNVB blijven de lippen in Dalem voorlopig op elkaar.

Het bestuur van de Gorcumse Jonge Spartanen is donderdagavond bij elkaar gekomen om onder meer te spreken over de onverkwikkelijke toestanden die plaatsvonden tijdens de thuiswedstrijd tegen het Nieuwendijkse Altena. Na wat onvriendelijkheden op het veld sloeg met name langs de zijlijn de vlam in de pan. Supporters van Altena en de thuisploeg, later spontaan aangevuld met de GJS reservebank- en veldspelers, zorgden met elkaar voor een onsmakelijke vertoning. Indirecte aanleiding was het dubieuze gedrag van elftalleider Kees van Reijn, die het veld op stormde om, naar zijn mening, spelers uit elkaar te houden. Volgens menig neutraal toeschouwer en aanwezige journalisten zou Van Reijn echter ook klappen hebben uitgedeeld aan Altena spelers.

De geblesseerde GJS'er Tom Kant, zittend op de reserve bank, liet zich tijdens de schermutselingen niet onbetuigd door een karatetrap uit te delen aan een Altena supporter. Kortom een zaterdagmiddag die toeschouwers en supporters van GJS absoluut niet hadden verwacht.

Frits Houtkamp, voorzitter van de Dalemers, wilde donderdagnacht toen het bestuuroverleg ten einde was, niet te veel kwijt over de calamiteiten die zaterdagmiddag op zijn sportpark plaatsvonden: ,,Wij gaan de tuchtzaak bij de KNVB tuchtcommissie in Breda in ieder geval mondeling toelichten. Tot die tijd doen wij geen mededelingen. Als vereniging keuren wij het gebeurde van afgelopen zaterdag uiteraard af. We betreuren het als bestuur ten zeerste dat dit gebeurd is. Zeker tegen een vereniging als Altena, waar wij al jaren een prima relatie mee hebben. Het is absoluut niet des 'GJS'."

,,Wij hebben geen 'strafblad' als het gaat om geweld op en naast het veld," vervolgt Houtkamp zijn verhaal. ,,Vanavond hebben wij ons sanctiebeleid, waarover wij beschikken, toegepast en we hebben de vermoedelijke daders binnen eigen gelederen gestraft. Ik wil daarover op dit moment echter nog niets kwijt en wacht de tuchtzaak in Breda eerst af," liet de aangeslagen voorzitter weten.

Gezien de 'verkorte procedure' die bij de KNVB wordt gehanteerd bij excessen zoals die van afgelopen zaterdag in Dalem is te verwachten dat GJS binnen een goede week weten wat het verdict van de voetbalbond is.

advertentie
advertentie