Unitas stunt tegen Goes: 2-0

26 april 2011 om 00:00 Sport

De Gorcumers, nog altijd niet zeker van lijfsbehoud, moesten het paasweekend tweemaal aantreden op het eigen Molenvliet. Zaterdag was het Zundertse Moerse Boys de opponent terwijl maandag kampioenspretendent Goes op bezoek kwam. De ‘generale’ op zaterdag verliep niet geheel naar wens. In de ‘broedertwist’, Unitas coach Johan Gabriels nam het op tegen de ploeg van zijn broer Arno, kwamen de bezoekers kort na rust op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg kwam nog wel langszij, maar moest met lede ogen toezien dat de winst in de slotminuten alsnog richting Zundert ging.

Succes in strijd tegen degradatie GORINCHEM- Het Gorcumse Unitas zal met gemengde gevoelens terug kijken op het paasweekend. De punten waren hard nodig op Molenvliet in de strijd tegen degradatie. Zaterdag waren de manschappen van Johan Gabriels niet bij de les en verloren met 2-3 van middenmoter Moerse Boys. Paasmaandag werd echter een huzarenstukje uitgehaald door kampioenskandidaat Goes met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen. Door deze overwinning kunnen de Gorcumers weer iets opgeluchter ademhalen.

Een zure paasbrunch voor Johan Gabriels. ,,Ik heb het er op Eerste Paasdag bij mijn ouders thuis niet meer over gehad met mijn broer. Dat kwam door mijn moeder. Ik was nog niet binnen of ze riep: ,,Er wordt hier vanmiddag niet over voetbal gepraat.’’

Maandag stond het tweede paasduel op het programma. Tot zaterdag was Goes de onbetwiste nummer één, maar liep tegen Provinciegenoot Aardenburg, op diezelfde dag, tegen een nederlaag aan. De manschappen van oud Sparta speler Gerard de Nooijer moesten dus winnen om in de race voor het kampioenschap te blijven. Zij troffen op Molenvliet echter een tot de tanden toe gemotiveerd Unitas tegenover zich. Gabriels: ,,Zo gedreven heb ik ze dit seizoen nog niet zien spelen. Wellicht worden wij pas wakker als het water ons tot aan de lippen staat.’’ Onder leiding van een warrig leidende arbiter Hesselmans, die het duel telkens van te grote afstand volgde, werd al direct duidelijk dat de thuisploeg voor de volle winst wenste te gaan. Met veel inzet werd getracht de Zeeuwen vast te zetten. Echte kansen ontstonden echter nauwelijks voor beide doelen zodat er een dood spelmoment voor nodig was om de ban te breken. Jamy Goemaat schoof een vrije trap, rand Zeeuwse zestien, naar Joost Veuger die verwoestend uithaalde en de bal in de rechter benedenhoek zag verdwijnen (1-0).

In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd pas echt los. De bezoekers gingen voor hun laatste kampioenskans en drongen fel aan. Achtereenvolgens Ruud van Dijk en Gert van Oudenallen verleenden doelman Nick de Jong assistentie op de doellijn. De Zeeuwse gasten gaven door alles of niets te spelen achterin veel ruimte weg zodat er mogelijkheden ontstonden voor de Gorcumse voorwaartsen. Rob van Poppel trof, op aangeven van Gersinio Constansia, eerst nog het houtwerk. Even later was dat zelfde duo wel succesvol toen van Poppel vrij voor doelman Sven Wolkenhauer werd gezet. De spits faalde niet en schoot de verdiende 2-0 eindstand binnen.

advertentie
advertentie