Theatergroep Bisonder speelt 'bitterzoete compositie'

26 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / HEUKELUM - Het speelvlak is groot en leeg, op een enkel meubelstuk na. Twaalf scenes worden begeleid door muziek en zang. Het thema uit het toneelstuk 'Reigen' van Arthur Schnitzler inspireerde Ine Masseling van theatergroep Bisonder tot het maken van het toneelstuk 'Compositie van Bitterzoet'. De personages 'spelen een spel van verleiding' waarin hun motieven duidelijk zichtbaar worden en hun verlangens worden beantwoord, echter de afloop is vaak bitterzoet.

,,Mijn fascinatie ligt in de onderhuidse gevoelens van de personages: hun onvermogen om jezelf te zijn. Ze willen toegeven aan hun verlangens maar tegelijkertijd wantrouwen ze de oprechtheid van hun partner," legt regisseur Ine Masseling uit. .

Compositie van Bitterzoet wordt gelardeerd met monologen en muziek en zang, dat maakt het stuk los van de oorspronkelijke vorm. Kenmerkend voor theatergroep Bisonder zijn de locaties waarin zij spelen. Dit seizoen spelen zij op volle sterkte met het gehele ensemble op het terrein van de Koornwaard in Heukelum (www.koornwaard.nl). De Biscaravaan zet zijn kamp op in loods E. Daar wordt gespeeld, er is een lounchehoek en bar. Na afloop krijgt de toeschouwer 'bitterzoete' hapjes aangeboden en natuurlijk een drankje..

Voor meer informatie: www.theatergroepbisonder.nl

advertentie
advertentie