Nieuwbouw Hollywoud gestart

2 mei 2011 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - De bouw van het 'nieuwe' Hollywoud is gestart. Service Bioscoop Hollywoud, een begrip in de regio, gaat na jaren in de oude sporthal van Woudrichem te hebben gezeten, aan het einde van dit jaar verhuizen naar een nieuwe locatie. Langs de Provinciale weg in Almkerk is de bouw gestart op 22 april.

Al 60 jaar is de familie Duijnhouwer in de regio actief als bioscoopexploitant. Op diverse locaties in het Land van Heusden en Altena werd met 'de reizende bioscoop' film vertoond. Eind 1996 betrokken dhr. Duijnhouwer en mevr. Voets het huidige Hollywoud, waar na een verbouwing in maart 1997 de eerste film werd vertoond. De eerste servicebioscoop in de regio is een enorm succes gebleken. Het begon met 7000 bezoekers in het eerste jaar en is uitgegroeid tot 92.000 bezoekers. Hollywoud zou destijds voor twee jaar zijn intrede nemen in de sporthal van Woudrichem, inmiddels zijn dat er veertien geworden. Het wordt tijd voor een nieuwe, frisse start.

Na diverse plannen op onder andere 't Rondeel, tegenover de Soos en op de huidige locatie, wordt het nieuwe Hollywoud nu echt werkelijkheid. Gesprekken met Projectbegeleiding WPM b.v., Olivier architecten, bouwer Tankens b.v., ABN Amro, grondverkoper Woonlinie en gemeente gingen vooraf aan dit punt. De bouw van het nieuwe Hollywoud is van start gegaan. Alle stammen van het nieuwe ,,woud'' zijn reeds geplant. Vóór het einde van het jaar kan Hollywoud verhuizen naar zijn nieuwe locatie. Het gebouw met ruimtelijke tuin wordt inspirerend en ,,groen''. De bioscoop krijgt 4 sfeervolle zalen en een ruime foyer. En niet te vergeten voldoende parkeerplaatsen. ,,Spannende tijden'', aldus dhr. Duijnhouwer. ''Dit is heel anders dan een filmpje draaien''.

Eind 2011 zal dan eindelijk het nieuwe Hollywoud, natuurlijk de gezelligste bioscoop in de regio, openen.

advertentie
advertentie