Bluebandhuis afgebroken

6 mei 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Poort6 is vorige week gestart met de sloop van het huidige Bluebandhuis. Met grote happen wordt het bijzonder pand op de hoek van de Rosmolensteeg en de Arkelstraat afgebroken.

Poort6 sloopt het pand om het vervolgens weer in dezelfde stijl nieuw te bouwen. Het was niet mogelijk om het markante gebouw van architect Nieuwpoort te renoveren. Daarom heeft Poort6 in overleg met Stichting Stadsherstel Gorinchem en Stichting Fonds Ontwikkeling Wonen & Welzijn besloten om het gebouw vanaf de grond opnieuw op te bouwen. Hiermee blijft het bijzondere pand bewaard voor de stad.

Het bluebandhuis in Gorinchem is een van oorsprong 19e eeuws burgerlijk woonhuis met koetshuis en dienstwoning in de naastgelegen steeg. Het is in 1934 door A. Nieuwpoort uitgebreid en verbouwd tot een appartementencomplex in modernistische stijl, met gebruik van zachte kleuren, ranke stalen kozijnen en modern vormgegeven glas in lood panelen.

Na de sloop van het pand wordt gestart met het archeologisch onderzoek. Het is nog niet bekend wanneer dit precies uitgevoerd wordt. De bouw start naar verwachting na de zomervakantie. De bouwtijd is ongeveer driekwart jaar.

In het nieuwe Bluebandhuis komen drie appartementen en een woonhuis. Alle appartementen zijn mooi ingedeeld en beschikken over twee slaapkamers en een buitenruimte. Het woonhuis heeft ook twee slaapkamers en een dakterras. Met de nieuwbouw blijven de sterke punten van het Bluebandhuis bewaard: de architectuur en een aantal bijzondere details. De woningen voldoen echter straks ook aan de eisen van nieuwbouw en bieden hierdoor ruimte en comfort. Het gaat om vier koopwoningen. Groeneveld Makelaars verkoopt de woningen.

advertentie
advertentie