Afbeelding
Janus Visser/BDU

Ingezonden: De Nieuwe Doelen blij met beslissing gemeenteraad

2 juli 2011 om 00:00 Nieuws

(persbericht van schouwburg De Nieuwe Doelen)

GORINCHEM - Tijdens een marathonzitting afgelopen donderdag, nam de gemeenteraad in het stadhuis van Gorinchem een beslissing over geldelijke steun aan Schouwburg De Nieuwe Doelen. In een tijd dat besluiten moeten worden genomen over structurele bezuinigingen is het begrijpelijk dat er streng gekeken moet worden naar iedere euro die wordt besteed,” aldus schouwburgdirecteur Rob van Wijk. „Het was voor ons op voorhand dus zeker geen gelopen race en we zijn erg content met het besluit van de raad om bijna acht ton te investeren in de toekomst van De Nieuwe Doelen.”

„De afgelopen periode is er veel over onze schouwburg gezegd en geschreven en het was niet altijd eenvoudig de neiging te onderdrukken hierop te reageren, maar het leek ons verstandiger ons niet in de discussie te mengen zolang de gemeenteraad nog geen uitspraak had gedaan,” gaat van Wijk verder. „Het voorstel dat er nu ligt en door de raad is aangenomen, komt voort uit intensief overleg in de afgelopen maanden ten aanzien van het onderhoud van de schouwburg, maar ook de financiële situatie. Daar waren we al langer over in gesprek met de verantwoordelijke ambtenaren en de portefeuillehouder van het college. Wij als bestuur en directie van de schouwburg wilde daarmee vooral vooruitkijken naar toekomstige situaties en een structurele basis neerzetten om een financieel gezond theater te kunnen exploiteren, nu en in de toekomst.”

„Voor die gezonde basis zijn voorstellen gedaan die de afgelopen weken onderwerp van discussie zijn geweest. Een discussie die heel erg begrijpelijk is in deze bezuinigingsperiode. Natuurlijk betreuren we het dat het ons niet gelukt is de voltallige raad ervan te overtuigen het vertrouwen dat wij hebben in de toekomst van ons theater met ons te delen. We hopen echter dat onze theaterbezoekers dat vertrouwen wel met ons blijven delen en hebben alle reden om aan te nemen dat dat zo is, gezien de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen. En da’s ook terecht gezien het goede en aansprekende programma aanbod voor komend seizoen. Het gaat op alle fronten een mooi theaterseizoen worden. Maar ook hopen we uiteraard dat bedrijven en organisaties ons nu en in de toekomst weten te vinden voor congressen en dergelijke. En dat we ook onze dorpshuisfunctie kunnen blijven vervullen.”

„Ook juichen we het zeer toe dat ook onze eerdere suggesties over een stevige visie omtrent cultuur in de stad is vertaald naar een haalbaarheidsonderzoek daarnaar, waarin ook de mogelijkheden van een nieuwe locatie voor verschillende cultuurinstellingen en samenwerking tussen hen wordt bekeken. Wat de uitkomsten van zo’n onderzoek ook moge zijn, ze geven ons en de raad en het college zo wie zo handvaten voor een toekomstig cultuurbeleid in Gorinchem,” besluit een tevreden Schouwburgdirecteur Rob van Wijk.

advertentie
advertentie