Ingezonden: Hondenuitrenplaatsen zijn niet veilig

2 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Heel fijn dat er nu eindelijk ook eens aan de honden wordt gedacht maar dan nog: een uitrenplaats naast een parkeerplaats die niet afgezet is met een hek is geen plaats waar een hond veilig kan rennen (Merwedonk). Ze kunnen zo de parkeerplaats en de weg op rennen. Net als het pad rond het sportveld zijn de meeste plaatsen alleen geschikt voor honden die perfect naar hun baasje luisteren. Ik kan je vertellen, die lopen toch al meestal los. Ik denk dat de groenstrook langs de Mollenburgseweg en langs de Wolpherenwal ook geen afgesloten stukjes terrein zijn en daarom ook niet veilig voor de meeste honden.

Mijn mening is dat er nu 2 uitrenplaatsen zijn voor onze viervoeters die je als uitrenplaats voor alle honden kunt gebruiken en dat zijn alleen de 2 in de parken, waarbij die in 't Haagje ook nog eens niet afgezet is langs het water, wat inhoudt dat een hond die graag zwemt het water in springt, onder de brug door zwemt (als het water wat lager staat) en dan vrolijk de wijk inrent. Ook niet helemaal veilig dus.

Ik ben gisteren zelf met mijn hond op dit veld geweest en die ging ook direct het water in. Je wilt niet weten hoe zwart hij was toen hij eruit kwam. En stinken!!! Volgens mij heeft de gemeente het vuilste stukje water van het hele park betrokken bij het uitrenveld. Mijn hond gaat daar niet meer heen. Wat een gore boel, dit kan ook nooit gezond zijn voor de honden.

Volgens andere hondeneigenaren zijn de andere sloten in het park wel een stuk schoner, dus waarom juist dit stinkende stukje stilstaand water voor de honden afzetten? Wat mij betreft mag er om het water heen snel een afrastering komen zodat de honden niet meer in dit water kunnen komen. Ook oudere mensen komen hier met hun hondje en die zullen veel meer moeite hebben om hun hond daarna te wassen.

De bedoelingen zullen ongetwijfeld goed zijn, maar er wordt niet voldoende nagedacht. Ik heb de gemeente al een keer geopperd eens in Sliedrecht te gaan kijken op het renveld vlakbij de A15 (1e afslag Sliedrecht en dan bovenaan bij de stoplichten linksaf). Als je dan naar rechts kijkt zie je een heel groot renveld, goed afgesloten aan alle kanten en ook nog speeltoestellen voor de honden. Dat is pas veilig voor het dier en ook voor de omwonenden. En opruimplicht? Ik ruim al jaren de rommel van mijn huisdieren op. Is toch ook logisch? Ook op een renveld hoort dat erbij, vind ik heel normaal.

Maar zes uitrenplaatsen? Die zijn er voor de meeste honden zeker niet!!! Voor mijn hond is er nog maar 1, die in de Haarwijk, ook al moet je daar ook niet komen als het een paar dagen stevig heeft geregend, maar goed, ik heb nog liever een hond die in de blubber heeft gerold en gewassen moet als een hond die misschien ziek wordt van stinkend, vies water of onder de auto komt omdat een stuk niet is afgezet.

Nogmaals: fijn dat er plekjes worden gemaakt voor onze honden, maar dan wel goed doordachte plekken. Misschien een keer overleggen met de hondenbaasjes? Ik stel me in ieder geval beschikbaar voor overleg.

Jolanda van Tuijl, Gorinchem

advertentie
advertentie