Eerste vlag van het project 'Molens Leven'' gehesen

6 juli 2011 om 00:00 Cultuur

LIESVELD - Burgemeester Gradisen van de gemeente Liesveld en directeur Johan Boonekamp van Kunstcentrum TOON hebben bij Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot Ammers de eerste vlag gehesen met het logo van het project 'Molens Leven'. Deze vlaggen vormen een ketting langs drie fietsroutes, drie vaarroutes en één wandelroute bij de ondernemers die zijn aangesloten bij den Hâneker.

Een markering voor een versnapering, bed en breakfast, bezienswaardigheid of activiteit in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en de regio Drechtsteden. De routes zijn ontwikkelt in het kader van het provinciale project 'Leve de Molens'. Een deel van het project 'Molens Leven' behelst een kaart, waarop de routes staan aangegeven. Twintig fantastische verhalen, te lezen en ook met QR code te horen, vormen de basis van het 'Mysterie der Moolens' op de achterzijde van deze kaart.

Via www.molensleven.nl worden belangstellenden volledig op de hoogte gehouden over alle ontwikkelingen langs deze prachtige routes en de verhalen, waarmee middels vragen, via de site, leuke prijzen zijn te winnen. De kaarten en verhalenboekjes zijn verkrijgbaar bij de VVV's in de regio en de vlaggende ondernemers langs de routes.

advertentie
advertentie