Presentatie middeleeuwse fresco's Agnietenklooster

10 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Stichting het Holtzfonds, gelieerd aan Stichting Stadsherstel Gorinchem, presenteert donderdag 14 juli in het herdenkingscentrum 'In de Toren' de aangetroffen middeleeuwse schilderingen in het voormalige Agnietenklooster, Boerenstraat 30a.

Het betreft een reconstructie van de aangetroffen middeleeuwse muurschilderingen in het Agnietenklooster. De muurschilderingen, fresco's, dateren uit 1470.

Nadat de Gorcumse schilderes Sylvia Terwisscha van Scheltinga, die een opdracht ontving van Stichting Het Holtzfonds om de aanwezige muurschilderingen op doek vast te leggen, haar werkwijze en onderzoek heeft toegelicht, zal wethouder archeologie en monumenten van Gorinchem, Arjen Rijsdijk, de presentatie officieel openen.

Tot en met 3 september is tijdens de openingstijden van 'In de Toren', donderdagavond en zaterdagmiddag, de presentatie te bezoeken in deze prachtige monumentale herdenkingsruimte.

Er is dan ook documentatie over het onderzoek dat de schilderes realiseerde aanwezig.

Contactpersonen Stichting het Holtzfonds : Bert van 't Land, 06 51829584, George Groeskamp via 0183 - 631033 en Cees Hartman. 0183 - 620892

advertentie
advertentie