Nieuwe editie Muziek Uit De Goot

13 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Straatmuziekfestival wordt dit jaar op zaterdagmiddag 6 augustus gehouden. Meer dan vijftig muzikanten verdeeld over twaalf groepjes spelen akoestische live-muziek. De Gorcumse binnenstad is het podium. Maar ook bij De Lingehaven, de veerponten, Fort Vuren en V&D in de Krijtstraat wordt muziek gemaakt.

De organisatie heeft er voor gekozen om een paar bandjes die al twee keer van de partij zijn geweest plaats te laten maken voor nieuwe bands. Dat het Festival ook landelijk bekend begint te worden, blijkt uit de aanmeldingen van her en der uit Nederland. Enkele oudgedienden doen weer mee; Orenda-gitaar en viool, Carmen Melissant en John de Ruijter-gitaar en zang/jazz, De Fucksia's-van musette tot Nederlandstalig, Toine Zijlmans-accordeon en de Gorcumse coverband TAAS!.

Voor de tweede keer doen mee Paul Andrea-gitaar en zang, jazzy popsongs, MdoubleU-lounge/dance, Ramblin' Men en TisWat-nederlandstalig koor. Nieuw zijn Prairie Parlor met countrymuziek, Kees Faessens Rolwagensteeg, originele nederlandstalige straattmuzikanten en De Nijlpaarden, smartlap, country, rock en alles er tussenin.

Afterparty

Het Festival begint om 13.00 uur. De bands wisselen een paar keer van plek zodat er tot 17.00 uur op diverse plekken verschillende muziek te horen is. Om 17.00 uur wordt er verzameld op de Grote Markt. Bandleden die dat willen spelen daar nog wat. De andere muzikanten kunnen meedoen. Kortom, een afterparty met muzikanten en publiek.

Muziek Uit De Goot is een initiatief van Rik Tazelaar die daarvoor de gelijknamige stichting heeft opgericht. ,,Doelstelling van de stichting is het bevorderen van muziek in ruime zin en akoestische straatmuziek in het bijzonder. Zij tracht dat doel te bereiken door het organiseren van festivals en concerten in de open lucht. Muziek op straat dus vooral. Want dat is de kern: muziek naar de mensen toe brengen. En niet andersom."

De kosten die gemaakt moeten worden om dat te bereiken worden gedekt door sponsorgelden. Van iedere editie van Muziek Uit De Goot staat of komt een filmisch verslag op internet: www.muziekuitdegoot.nl. Daar worden ook alle sponsors genoemd die het festival mogelijk hebben gemaakt.

advertentie
advertentie