Herstel & Balans voor (ex-)kankerpatiënten

14 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor (ex)kankerpatiënten begint in september het revalidatieprogramma Herstel & Balans. Dit is geschikt voor patiënten die hun conditie willen verbeteren en klachten hebben over vermoeidheid. Het programma vindt plaats in het Beatrixziekenhuis van Rivas Zorggroep in Gorinchem in samenwerking met revalidatiecentrum Rijndam locatie De Waarden.

In groepsverband werken aan lichamelijke en geestelijke gezondheid, dat staat centraal tijdens het oncologisch programma Herstel & Balans. ,,We horen dat veel (ex)kankerpatiënten tijdens of na de behandelingen graag onder begeleiding aan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid willen werken," zegt Rolinda Janssen, één van de fysiotherapeuten die de deelnemers begeleidt. ,,Met dit programma is dat mogelijk."

Programma

Herstel & Balans begint met een intakegesprek met de fysiotherapeut en de psycholoog of maatschappelijk werker. ,,Samen met de deelnemer wordt bekeken of het groepsprogramma de beste aanpak is," legt Rolinda uit. ,,Verder bekijken we wat de wensen van de deelnemer zijn en hoe we daar samen aan kunnen werken."

Het programma bestaat uit fysieke trainingen en psychosociale begeleiding. Tijdens de trainingen is er aandacht voor conditieverbetering, ontspanning en sport en sport en de deelnemer leren hun grenzen kennen. Voor de psychosociale begeleiding worden bijeenkomsten gehouden met elke keer een ander thema, zoals verwerking, omgaan met angst en onzekerheid en lichamelijke veranderingen.

Het revalidatieprogramma Herstel & Balans duurt twaalf weken. Mensen die willen deelnemen hebben een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Voor meer informatie of voor aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met de oncologieverpleegkundige via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Of kijken op www.rivas.nl.

advertentie
advertentie