Geen harp, maar fluit en piano tijdens lunchconcert

29 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In het Programma Lunchconcerten 2011 van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk staat aangekondigd dat Gwyneth Wentink, harp, op 3 augustus zou optreden. Zij moest deze afspraak annuleren in verband met een studiereis van drie maanden naar India. Gwyneth heeft zelf voor twee uitstekende vervangsters gezorgd. Daria van den Bercken, piano, en Felicia van den End, fluit, zullen in haar plaats optreden in de Grote Kerk.

Daria van den Bercken studeerde piano in de VS. Daarna sleepte zij diverse prijzen in de wacht, zoals de Debuut Publieksprijs 2006. In 2007 debuteerde zij bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en werd meteen voor volgende seizoenen uitgenodigd.

Felicia van den End (1986), geen onbekende in Gorinchem, zij speelde ook tijdens het OPEnRAam Concert in juni, begon met fluitlessen op 10-jarige leeftijd, studeerde in Parijs en sloot haar studie af in Utrecht met een 10 met onderscheiding. Ook behaalde zij diverse prijzen, werd o.a. verkozen tot Jong Muziektalent 2002, behaalde de 1e prijs in het Prinses Christina Concours en in 2008 ontving zij de Elisabeth Evertsen Prijs. Zij speelde reeds in verschillende gerenommeerde orkesten en geeft regelmatig concerten in onder andere de VS, Japan en Mexico.

Op 3 augustus brengen de dames in de Grote Kerk werken van onder andere Debussy, Haydn en Prokofiev ten gehore. Het lunchconcert duurt van 12.15 tot 13.00 uur.

advertentie
advertentie