Aangenaam lunchen met 'Jolie Coeur'

12 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - 'Jolie Coeur', geen onbekende bij de Lunchconcerten op de woensdagmiddag verzorgt woensdag 17 augustus het zevende lunchconcert in de Grote Kerk.

Het trio bestaat uit Esther (zang en fluit), Hans (accordeon) en Willem (contrabas). Alle drie houden ze van Franse chansons, maar daarnaast brengen ze ook Bretonse volksliedjes ten gehore. Als je eenmaal in Bretagne bent is het maar een klein uitstapje naar Ierland en Schotland, dus brengt 'Jolie Coeur' ook Schotse en Ierse volksmuziek.

De drie musici hebben er dit jaar voor gekozen om Charles Trenet een prominente plaats in hun programma te geven, hetgeen zeker gelukt is. Het Lunchconcert bestaat uit elf nummers en zes daarvan zijn van Charles Trenet, waaronder 'La douce France' en 'La Mer'.

Wie van vrolijke muziek houdt, grijpt zeker deze kans die de Stichting 'Vrienden van de Grote Kerk' gratis biedt. De deur van de Grote kerk staat vanaf 11.00 uur open. het concert begint om 12.15 uur en is om 13.00 uur weer afgelopen. De toegang is gratis maar er wordt wel een collecte gehouden voor het werk van de Stichting. Dit werk bestaat uit financiële ondersteuning bij het onderhoud van de Grote Kerk om haar te behouden voor Gorinchem en de regio, zowel op religieus als op cultureel en maatschappelijk gebied.

advertentie
advertentie