Laatste Lunchconcert met Paul Dzon en Henk de Graaff

25 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Last, but not least, wel de laatste maar zeker niet de minste. Paul Dzon treedt op samen met Henk de Graaff. Ze vormen sinds 2007 een duo. Paul Dzon is zeker geen onbekende bij de Lunchconcerten, hij trad al enkele malen op met het saxofoonkwartet 'Different Reeds'.

Paul Dzon (Maastricht 1957), klarinet, en Henk de Graaff (Rotterdam 1955), fluit en piano, zijn beiden muzikant afkomstig uit de Marinierskapel der Koninklijke Marine waarmee ze gedurende zo'n kleine 30 jaar over de gehele wereld optraden. Tijdens het concert in de Grote Kerk zullen vele aspecten van de klarinet (begeleid door de piano) aan de orde komen, zoals virtuositeit en grote dynamische nuances die mogelijk zijn op een enkelriet- instrument.

De Stichting 'Vrienden van de Grote Kerk´ prijst zich gelukkig de serie van negen Lunchconcerten, die zij nu voor de vijfde keer organiseerde, te kunnen afsluiten met dit duo.

Lunchconcerten 2011 is wederom een succes geweest, het aantal bezoekers geeft nog steeds een stijgende lijn te zien, hetgeen voor vrijwilligers en bestuur een stimulans is om met dit werk door te gaan. Het motto is nog steeds: 'door onderhoud, het behoud van de Grote Kerk, voor de stad en haar regio. Zowel in religieus als in sociaal-cultureel opzicht.'

advertentie
advertentie