Alles kan bij Green impulse

27 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het gaat goed met Green Impulse in de Kwekelstaat. De bloemenwinkel bestaat in september alweer vijf jaar. Reden genoeg voor eigenaresse Alexandra Pelle om de winkel een metamorfose te geven. ,,We hebben het allemaal wat opener en lichter gemaakt. Het meubilair is verschoven, waardoor het rondneuzen nu net even wat makkelijker gaat'', lacht de trotse bloemiste.

door Nadine de Kreij

Achter in de winkel haalde Alexandra zelfs een muur weg zodat er meer ruimte ontstond voor de hoognodige tweede werkbank. ,,Als we twee boeketten tegelijk moesten maken, gebruikte één van ons de daarvoor bestemde werkbank en de andere stond dan vaak in het kantoor, op het bureau het boeket te maken. Dat was niet handig. Nu hebben we twee mooie werkbanken en ruimte genoeg''.

Bloemen

Drie tot vier keer per week gaat de eigenaresse naar een groothandel om de bloemen te kopen. ,,Ik ga bewust naar een groothandel, want daar kan ik bloemen per tien of twintig kopen en op de veiling niet. Daar moet je gelijk grote hoeveelheden kopen. Door daar heen te gaan kan ik dus meer soorten bloemen aanbieden. Verder kan je er alles krijgen wat een bloemist nodig heeft, zoals vazen, potten en decoratiemateriaal.''

Het lijkt wel of ze een kleurenwaaier in haar hoofd heeft'', vult haar vader aan, als ze een boeket aan het maken is. ,,Ze weet altijd feilloos wat ze bij het inkopen al in haar wagen heeft zitten en dat als ze al op drie adressen is geweest. Ze zorgt er altijd voor dat de kleuren perfect bij elkaar passen'', aldus de trotse heer Venderbos.

Ook Fleurop, de verzendorganisatie waar Green Impulse lid van is, is zeer te spreken over de kwaliteit en de boeketten van Alexandra. Eind vorig jaar stond zij in de top drie van geteste bloemisten. ,,Fleurop test zijn bloemisten door zelf een boeket te bestellen. Het boeket moet dan lijken op het voorbeeld dat de mensen hebben gekozen op de website, ze checken de inhoud, de kleuren, of het op tijd bezorgd is en of ze zeven dagen lang mooi blijven.'' En door aan alle eisen te voldoen kwam Green Impulse als een van de beste uit de bus en kreeg een eervolle vermelding in het vakblad.

Alles kan

Het begon voor Alexandra allemaal toen zij in haar tienerjaren door een kennis werd gevraagd een leuk plantenbakje samen te stellen. Het bleek een schot in de roos. ,,Ik vond het helemaal fantastisch en wist gelijk wat ik wilde gaan studeren. Ik heb een vierjarige opleiding Bloemschikken gedaan in Breda en riep al vanaf het begin dat ik graag ooit zelf mijn eigen winkel wilde gaan beginnen. Iets kleins, zodat de mensen echt komen voor wat jij maakt. En dat is inmiddels gelukt.''

Green Impulse heeft na vijf jaar veel vaste klanten verworven die voor elk mogelijk boeket langs kunnen komen. Bruidsboeketten, rouwstukken, bloemstukken, wanddecoratie en arrangementen. ,,Wij zijn heel erg klantgericht. Of het nou een boeket is voor vijf of vijftig euro of dat de bloemen bezorg moeten worden op een specifiek tijdstip. Alles kan hier vaak wel'', lacht Alexandra.

Green Impulse, Kwekelstraat 8 in Gorinchem, www.green-impulse.nl.

advertentie
advertentie