Uitreiking Cambridge en Delf Scolaire Certificaten Lyceum

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - 50 leerlingen van Lyceum Oudehoven namen onlangs hun Cambridge en Delf Scolaire Certificaten in ontvangst tijdens een officiële bijeenkomst in de aula van de school. Vorig schooljaar namen 25 van de leerlingen deel aan de Engelse Cambridge Examens en 25 aan de Franse Delf Scolaire examens op verschillende niveaus.

Van de 25 kandidaten voor Engels behaalden alle 14 kandidaten het Cambridge certificaat voor Advanced English dat ook toelating geeft tot de universiteit waar Engels de instructietaal is, 10 het First Certificate en één kandidaat slaagde voor het examen in het allerhoogste Cambridge niveau: Cambridge Proficiency. Twee leerlingen deden Delf Scolaire examen op een ERK B2-examen, een niveau waarmee je Frans voldoende ontwikkeld is om Frans als instructietaal te kunnen hanteren op een Franse universiteit.

In 2006 is het Lyceum gestart met het aanbieden van Cambridge-examens aan de reguliere Havo/VWO-leerlingen. De vraag naar dit Engelse certificaat bij vervolgopleidingen neemt namelijk toe aangezien een hoger niveau voor Engels wordt vereist dan het reguliere vak biedt in Havo/VWO. Leerlingen krijgen ook gemakkelijker toegang op buitenlandse universiteiten als zij in het bezit zijn van dit certificaat.

Naast extra scholing op het gebied van het vak Engels biedt het Lyceum dus ook de mogelijkheid om extra verdieping aan te brengen voor de vakken Frans en Duits door middel van Delf Scolaire en Goethe-examens.

Jaarlijks nemen 2 miljoen mensen in meer dan 140 landen deel aan deze internationaal erkende examens. De leerlingen volgen de extra lessen in hun eigen tijd om aan de specifieke eisen te kunnen voldoen. Leerlingen krijgen gemakkelijker toegang op buitenlandse universiteiten als zij in het bezit zijn van deze certificaten. Lyceum Oudehoven stimuleert leerlingen op deze manier meer te halen uit het talenonderwijs door het aanbieden van deze extra taaltrainingen in de moderne vreemde talen.

advertentie
advertentie