Veel bomen op kaplijst

8 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,We gaan niet zomaar met de kettingzaag tekeer,'' antwoordde wethouder Trix van der Torren op vragen van GroenLinks fractieleider Rutger van Breemen over de veel langere kaplijst dan normaal.

,,234 bomen gaan voor de bijl. Bomen waar niets mis mee is. Waarom zo veel en waarom gezonde bomen?'' Hij doelde onder andere op gezonde bomen in Gorinchem-Oost. Wethouder Van der Torren gaf aan dat het hier om uitdunning gaat, eigenlijk onderhoud. ,,Snoeien om te groeien.'' De bomen staan hier te dicht op elkaar. Twee van de drie worden gekapt om ruimte te maken, zodat de bomen die blijven staan goed kunnen groeien.

,,De kaplijst is inderdaad groter dan anders,'' aldus Van der Torren. ,,Meestal is de lijst zo'n 185 bomen lang. Maar we hebben wel 413 nieuwe bomen geplant, dus per saldo is dat positief.''

Kaalslag

In de Lingewijk vindt kaalslag plaats. Afgelopen zomer zijn bomen en struiken in het gebied rond het voormalige zwembad gekapt. De gemeenteraad heeft vorig jaar ingestemd met woningbouw op deze locatie. De bomen rond de speeltuin zouden volgend jaar aan de beurt zijn. Hier gaat het om oude grote bomen. De speeltuin wordt verplaatst. Ook hier komen woningen.

advertentie
advertentie