Goba nog op zoek naar juiste structuur

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Na de onnodige nederlaag van verleden week in Delft, doordat de helft van het team was vastgelopen in een file, leek Goba zich zaterdagavond goed te herstellen tegen het sterke Hoofddorp. Met twee fraaie driepunters van Jerôme de Vries in de eerste minuten lag het initiatief bij Goba, dat het tempo hoog hield.

Verdedigend werd er sterk gespeeld, maar aanvallend was het team nauwelijks in staat een vuist te maken. Hoofddorp nam na vijf minuten het initiatief over en nam een voorsprong van vier punten, die het in het vervolg van de wedstrijd steeds verder vergrootte. Tot de pauze kon Goba de achterstand tot zes punten beperken door het tempo hoog te houden en goed te verdedigen.

Daarna kon Hoofddorp zijn voorsprong verder uitbreiden doordat Goba verzuimde zijn hoge tempo effectief te maken. Het opereerde te ver van de vijandelijke basket af en bleef steken in eindeloze combinaties. De wedstrijd kantelde definitief toen de twee pijlers van het team, Jerôme de Vries en Luuk Besseling geblesseerd raakten. Ook bij Hoofddorp werd de bank door blessures flink uitgedund en daar had men nog maar twee wisselspelers beschikbaar. Goba verzuimde daarvan te profiteren door het tempo verder op te voeren en het team in foutenlast te brengen. Men miste de juiste structuur in de aanvallen en de concentratie leek weg te vloeien uit het team. De vrije worpen werden slordig genomen en ook het aantal turnovers nam toe. Aanvallend werd er nauwelijks een rebound gepakt en telkens als men scoorde was er de uitblinker van Hoofddorp die met een driepunter de zaken weer op orde stelde. In het vierde kwart gebeurde dat zes keer op rij door een nauwelijks door Goba te verdedigen Bas Snijders. De wedstrijd werd met 59-72 verloren. Aanstaand weekend zal Goba zich moeten herstellen tegen Akrides uit IJmuiden.