Rapid dames vinden aansluiting met top

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De hockeysters van Rapid hebben zaterdag met een spannende wedstrijd het eigen publiek, ondanks de regen, warm weten te houden. De dames bogen een 1-2 achterstand om tot een 3-2 overwinning. De ploeg is hiermee in de top 3 beland, iets wat al jaren niet was gelukt bij Rapid.

Met een licht gehavende verdediging, vanwege afwezigheid van Irosha Kroegmen en Esmee Kroon, maar met A-speelster Annelien Schulte ter versterking, begon Rapid aan de wedstrijd tegen Apeliotes uit Nijmegen. Apeliotes begon de wedstrijd met volle press. Rapid wist dit goed op te vangen. Het was dan ook Rapid die de eerste kansen wist te creëren, maar deze werden, zoals in eerdere wedstrijden ook het probleem was, niet afgerond. Rapid verdiende ook diverse corners, maar deze werden niet meteen benut. Pas een volgende corner die eigenlijk niet ging volgens plan, werd toch handig uitgespeeld door Dorine Hugenholtz en slim ingetipt door Suzanne Boekhout. Tot aan de rust ging het spel op en neer en nog vlak voor rust zorgde Apeliotes voor veel gevaar. Maar de verdediging van Rapid was alert genoeg en de bal werd dan ook met veel geluk van de lijn gehouden.

Na rust leek Rapid de concentratie even kwijt. Doordat de speelsters zich niet aan afspraken hielden was er veel onrust en hier maakte Apeliotes dan ook slim gebruik van. Binnen vijf minuten wist Apeliotes tweemaal te scoren. Rapid hervond de concentratie en begon weer kansen te creëren. Rapid aasde op een fout en door alertheid volgde die ook. De bal werd slim meegenomen en gespeeld naar Else Jacqueline Wijting, die zich zeer handig door de verdediging van Apeliotes bewoog en haar actie knap afrondde.

Maar met een gelijkspel waren beide ploegen niet tevreden, dat was duidelijk. Er waren verschillende kansen voor de aanvalsters van Rapid, maar wederom lukte het niet om de bal achter de keepster van Apeliotes te krijgen. Tot Aniéla Wesselman en Florian van Zuilen de bal in de cirkel kregen waar deze werd afgerond door Charlotte Sterk: 3-2 voor Rapid.

Volgende week gaat Rapid richting Arnhem en wacht koploper HCM op de Gorcumse dames.