Succesvol najaarsconcert KNS

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - Woudrichem's Muziekvereniging Kunst Na Strijd gaf zaterdag 22 oktober een najaarsconcert. Op dit concert, ter voorbereiding op het Altena Streekfestival van komende zaterdag, trad ook Muziekvereniging Wilhelmina uit Eindhoven op.

De sfeer zat er bij de opening van het concert al meteen in. Het Opleidingsorkest van Kunst Na Strijd liet de mooie klanken van Belle en het Beest horen. Hierna volgde 'Mixed Bag', een werk waarin rock-klanken en o.a. zigeunermuziek elkaar afwisselden. Het was duidelijk te horen dat dit frisse orkestje, onder leiding van Marlou van der Schoot, goed voorbereid naar het Streekfestival gaat!

Na dit optreden was het de beurt aan het Groot Orkest van KNS. Onder leiding van Ton Kerstholt werden drie werken gespeeld. Het inspeelwerk is 'Cielo Andaluz' een pittige paso doble. Daarna werd Nostradamus uitgevoerd, het te beoordelen werk van aanstaande zaterdag. Dit filmachtige werk over de beroemdste waarzegger van de laatste duizend jaar deed de zaal op het puntje van de stoel zitten! Afgesloten werd met 'Danse Diabolique', een werk waarin heel wat techniek voorbij kwam, welke voortreffelijk werd uitgevoerd.

Na de pauze trad het gastorkest uit Eindhoven op. Dat zij vorig jaar, o.l.v. Rogier Cobben, naar de eerste divisie van de KNFM zijn gepromoveerd was goed te horen. Zij brachten een zeer afwisselend programma, dat de luisteraars boeide. De gedragen klanken van Gresfort openden het concert. Verder werd Soldaat van Oranje, maar ook Pirates of the Caribbean vertolkt. Het concert in 't Rondeel werd afgesloten met 'Slaid Burn' een mooie concertmars.

advertentie
advertentie