Gymnasium Camphusianum naar finale NK Debatteren voor Scholieren

17 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Gymnasium Camphusianum uit Gorinchem heeft zich onlangs bij de eerste voorronde van het NK Debatteren voor Scholieren 2011 geplaatst voor de finale op 10 december in Leiden. Gymnasium Camphusianum behaalde de derde plaats en was daarmee een van de elf beste scholen.

In drie debatrondes debatteerden 32 scholen over integratie- en asielbeleid, het minimumloon en ontwikkelingshulp. Tijdens deze rondes moesten de leerlingen bewijzen dat zij een plaatsje in de finale verdienden. Na deze drie rondes kregen de acht beste scholen direct toegang tot de finale. De finale op 10 december vindt plaats op de Universiteit Leiden.

Het NK Debatteren voor Scholieren wordt dit jaar voor het veertiende jaar op rij georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. Het Nederlands Debat Instituut heeft als missie om het debatonderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen, onder andere door het organiseren van landelijke debattoernooien in alle lagen van het onderwijs. Het NK Debatteren voor scholieren 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door SNS Reaal fonds, Universiteit Leiden en Eigenwijzer.

advertentie
advertentie