Verwachte nederlaag voor Rapid dames

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorcumse hockeydames hebben afgelopen zondag met ruime cijfers verloren van de nummer twee, de Kromhouters. Een verwachtte, maar toch ook teleurstellend verlies tegen de sterke oppopnent uit Tiel.

Met dichte mist werd de wedstrijd gespeeld. Rapid kwam niet in haar eigen spel en kwam al snel op achterstand. Toch wist Rapid iets terug te doen en Aniéla Wesselman rondde de aanval handig af (1-1). Rapid leek hierna even beter in haar spel te komen, maar al snel zakte dit weer weg en waren het de Kromhouters die op voorsprong kwamen en ook voor rust nog de 3-1 wisten binnen te tikken.

In de rust werden de aanvoerders al aangesproken, omdat de scheidsrechters fysieker spel verwachtten. Dit was ook het geval. Maar de geroutineerde Tielse speelsters speelden hier slim op in en wisten op deze manier de wedstrijd geheel naar zich toe te trekken. De jonge dames van Rapid konden zich niet staande houden.

Aanvoerster Charlotte Sterk kreeg even voor rust een gele kaart voorgehouden na een conflict met een van de speelsters van de Kromhouters. Nadat zij voor 10 minuten op de bank plaats moest nemen, werd ook coach Djurre van Gulik van het veld gestuurd na commentaar op de leiding.

Volgende week speelt Rapid weer thuis en wordt Civicum ontvangen op Rapidmills. Deze wedstrijd begint om 12.45.