Herovina - Heukelum 3-2

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN - Men heeft er op De kol even op moeten wachten, maar zaterdag was het dan zo ver, de eerste overwinning sinds medio september. De Lingewaalse derby kende twee gezichten. Voor de thee waren het de gasten uit Heukelum die de bovenliggende partij waren en na de kantwissel was dat de thuisploeg. De Herwijners begonnen niet scherp genoeg aan het duel, maar kwamen wel als eerste op voorsprong. Na tien minuten werd Maarten Lievaart door de gehele Heukelumse verdediging over het hoofd gezien. De Herovina spits aarzelde geen moment en schoot de 1-0 binnen. Vanaf de aftrap stond het al weer gelijk toen Joell Papilaja een fout van Herman Rijks afstrafte (1-1). Heukelum bleef daarna het betere van het spel houden en kwam nog voor rust door Papilaja op voorsprong (1-2). Na de pauze een feller Herovina, dat verdiend langszij kwam. Remon Steenbruggen haalde van zeker 25 meter uit en liet doelman Den Adel kansloos. Het werd allemaal nog fraaier voor de mannen van Hans Richters. In de slotfase van het duel creëerde Kevin Steenbruggen zijn eigen kans en schoot van de rand zestien de 2-3 binnen.