Tiener College in Het Gilde, vakcollege Techniek

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Gilde, vakcollege Techniek is de locatie van CS De Hoven waar het nieuwe Tiener College van start gaat. Met ingang van 20 augustus 2012 neemt het Tiener College zijn intrek in een speciale vleugel van Het Gilde aan de Gildenweg 4 in Gorinchem. Het Tiener College is een zelfstandige school, maar zal gebruik maken van een aantal faciliteiten van Het Gilde.

Het Tiener College is een initiatief van LOGOS (met Protestants Christelijke scholen in Gorinchem, Leerdam en Lingewaal) en de Christelijke Scholengroep De Hoven (scholen voor Voortgezet Onderwijs in de regio Gorinchem).

Binnen het nieuw op te richten Tiener College krijgen leerlingen van 10-14 jaar samen onderwijs op een kleinschalige en innovatieve wijze. Op het Tiener College wordt specifiek gebruik gemaakt van wetenschappelijke kennis op het gebied van 10-14 jarigen. Het Tiener College biedt uitstel van keuze richting Voortgezet Onderwijs, leerlingen stappen pas op 14 jarige leeftijd over naar een definitieve vorm van Voortgezet Onderwijs. Hiernaast kunnen ook leerlingen die toe zijn aan een uitdagende vorm van onderwijs op jongere leeftijd, vanaf 10 jaar, zich aanmelden op het Tiener College. Het Tiener College is een intensieve samenwerking tussen beide besturen en opent haar deuren in augustus 2012.

Verdere informatie is te vinden op de website: www.tienercollege.nl

advertentie
advertentie