Unitas ruim langs BSC, maar verzuimt met dubbele cijfers te winnen

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM- Unitas boekte zaterdagavond een dikverdiende 6-0 overwinning tijdens de inhaalwedstrijd tegen BSC. Waren de manschappen van coach Johan Gabriëls voor rust wat scherper geweest, hadden dubbele cijfers op een winderig Molenvliet niet misstaan. Christiaan Perrier was zaterdag met vier treffers de gevierde man, terwijl de goed keepende Nick de Jong voor de assist van de 3-0 tekende.

Door Gerard Droog

Met een eclatante, maar dik verdiende 6-0 overwinning op het Roosendaalse BSC heeft Unitas zich weer op de tweede stek in 2E genesteld. Zaterdagavond werd de vorige week zondag wegens mist uitgestelde wedstrijd op een winderig Molenvliet met dezelfde elf, die ook een week daarvoor op het wedstrijd formulier prijkten, begonnen. Gezien de score schijnt de zaterdagavond de manschappen van Johan Gabriëls goed te bevallen. Er moet worden teruggegaan naar het seizoen 2007/2008 toen de roodbroeken voor het laatst in competitieverband op zaterdag uitkwamen, toen tegen DESK uit Kaatsheuvel. Het werd op Molenvliet een ongelijke strijd en het mocht een wonder heten dat de Brabantse gasten bij rust maar tegen een 2-0 achterstand aankeken.

Al binnen de twee minuten lag de bal achter doelman Marcus van Merrienboer. Gersinio Constancia rukte langs de rechterkant op en gaf de bal precies op tijd voor op de inlopende Christiaan Perrier die koppend de 1-0 liet aantekenen. Dat deze marge pas 23 minuten later werd verdubbeld, mocht het Gabriëls ensemble zichzelf aanrekenen. Achtereenvolgens Remco van Gool, Perrier, Constancia en wederom Perrier kregen een aantal 100 procent kansen om de wedstrijd al binnen het half uur op slot te schieten.

,,Het hadden zo maar dubbele cijfers kunnen worden,'' liet Gabriels na afloop weten. ,,Het enige kritiek puntje wat ik vanavond aan mijn ploeg kan meegeven, is dat zij niet het optimale er uit gehaald hebben. Voor de rest was het een puike show waarin wij veel balbezit hadden.'' Twintig minuten voor de thee verdubbelde Constancia alsnog de marge. Zijn actie binnen de Roosendaalse zestien leek te stranden op de doelman, maar in de rebound liet hij het net toch nog bollen (2-0). Na de kantwissel was het gedaan met de bezoekers, maar het duurde tot de 65ste minuut voordat de Molenvlieters het pleit helemaal beslechtten. Het werd het meest curieuze doelpunt van de avond. De uitstekend keepende Nick de Jong zag Perrier de diepte in sprinten en bediende hem met een verre uittrap op maat waarna de Unitas spits de bal over de uitkomende Roosendaalse sluitpost kon koppen (3-0).

Het venijn zat hem echter in de staart. In de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd haalde de thuisploeg nog driemaal de trekker over. Perrier nam de 4- en 5-0 voor zijn rekening en bracht daarmee niet alleen zijn vierde van de avond op het scorebord, maar deed zichzelf ook nog eens een heuse hattrick cadeau. In de slotminuut tekende invaller Sjoerd Ooms voor de 6-0 eindstand. Christiaan Perrier, zaterdag de man of the match, moest ver terug gaan naar zijn laatste hattrick: ,,Als ik me goed herinner, was dat in mijn begin jaren bij Kozakken Boys. Volgens mij was dat in een wedstrijd tegen De Zwerver. In ieder geval was het al weer een tijdje geleden,'' liet de tevreden spits na afloop weten.