Alsnog winst voor Goba na dramatische start

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tegen alle verwachtingen in staat Goba halverwege de competitie in de onderste regionen van de Promotiedivisie. Het team van trainer Peter Start verloor de laatste drie wedstrijden en om de aansluiting met de kanshebbers op de Final Four niet te verliezen moest er afgelopen weekend gewonnen worden van Almonte. De ploeg uit Eindhoven verkeert in de dezelfde positie als Goba en is onderhand ook eens toe aan een winstpartij.

De wedstrijd begon voor Goba dramatisch slecht. In het eerste kwart werden er slechts 7 punten gescoord, terwijl Almonte 21 punten pakte. Goba leek geen moment op een team en de chaos werd nog versterkt door het vele wisselen van spelers. In totaal 11 spelers deelde in de malaise van het eerste kwart en Almonte profiteerde daar goed van. In het tweede kwart werd het spel van beide kanten van een bedenkelijk niveau. Goba wist dan toch nog 9 punten te scoren, maar Almonte kwam niet verder dan 7 punten. Het leek wel of beide ploegen op de bus of de laatste trein stonden te wachten. In de rust was er voor Goba een veelbetekende tussenstand van 16-28.

Na de pauze tapte Goba uit een ander vaatje. Het sterkste team kwam binnen de lijnen en Jerôme de Vries zorgde als guard voor een opleving van het team. Er werd een slimmer systeem gespeeld, dat Goba ook in het verleden geen windeieren had gelegd. Het tempo werd opgeschroefd en verdedigend werd er goed gespeeld. Almonte kreeg het moeilijk, kwam minder tot scoren en met een aantal driepunters zorgde captain Jerôme de Vries voor een geslaagde inhaalrace. Na het derde kwart stond er 45-45 op de borden en een ontketend Goba rekende in de slotfase resoluut af met Almonte. Het team uit Eindhoven begon onnauwkeuriger te spelen en was niet in staat het enthousiasme van Goba te pareren. Met een fraaie apotheose wist Goba alsnog de wedstrijd verdiend en overtuigend met 73-59 te winnen.

Aanstaande zaterdag ontmoet Goba Cangeroes in Utrecht.

advertentie
advertentie