Free Acoustic Music Party in Elzenhof

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

DALEM - De Free Acoustic Music Party is een gezellig akoestisch muziekfestival voor alle leeftijden, dat op 10 december z'n negende editie beleeft. Het festival is ooit door Hans van Kuilenburg opgestart als bluegrassfestival maar is uiteindelijk qua muziekstijlen veel breder geworden. Gemene deler is dat er gespeeld wordt op akoestische instrumenten. Het festival wordt georganiseerd door OWN Management (Rockslag, Gorcums Hippiefestival) en heeft als locatie buurthuis de Elzenhof in Dalem. Aanvang 14.00 uur. De entree is gratis.

Het programma, bestaande uit 14 bands/acts, is weer fantastisch. Butter Beans, een nieuw duo uit Noordeloos bestaande uit twee zussen gaan zorgen voor een feestelijke aftrap met hun aanstekelijke bluegrass- en countryrepertoire. De Dobro Serenaders, de naam zegt het al, nemen onder meer de dobro mee. Oude roots en fingerpicking ten top. Arnaldo Lopez, oude bekende van het festival, weet met zijn prachtige gitaarcomposities harten te raken. Bluegrass en americanaband Except-2 is een van de 'huisbands' van het festival en zal het publiek laten genieten van onder meer mooie samenzang. Marco Kuipers komt spelen samen met vibrafonist Frits Landesbergen. Blues Department zorgt voor een spetterend slot in de foyer. Maar dit is slechts een kleine greep uit het programma; er is veel meer te doen.

Volgens traditie neemt iedereen iets te eten mee voor op de grote tafel. Bezoekers die willen jammen, kunnen dat doen in de foyer of een van de andere ruimtes. Het festival is mogelijk door subsidie van de gemeente Gorinchem, verschillende sponsoren en door de belangeloze inzet van de muzikanten en de medewerkers.

advertentie
advertentie