Waterpoloërs PCG toch nog onderuit in laatste twee minuten

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De waterpoloërs van PCG zijn na de promotie van afgelopen seizoen ook op het landelijke niveau verwikkeld in een spannende strijd om promotie. Dit weekend stond in Rotterdam de topper tegen SVH 2 op het programma.

De ploeg van trainer-coach René Schoffelmeer had zich uitstekend voorbereid. Het spel van SVH, dat doorgaans gemakkelijk scoort en weinig tegentreffers incasseert, moest worden ontregeld door als team verdedigend goed te pressen. Die tactiek pakte goed uit. SVH wist tot twee minuten voor het eind maar één keer te scoren. Dat was de openingstreffer in de eerste periode. Van die snelle achterstand raakten de gasten niet van streek. Integendeel, de ploeg nam het heft in handen, al kon in die eerste periode nog geen voorsprong worden genomen. Lennart van Wieren scoorde wel de gelijkmaker. Ook in de tweede en derde periode hield PCG de thuisploeg goed onder controle en leek het niet erg dat van de vele kansen er slechts één werd benut. Met dat doelpunt van Chiel den Otter werd de laatste periode begonnen met een 1-2 voorsprong en leek het een kwestie van tijd dat het overwicht ook op het scorebord zichtbaar zou worden. Het was geen verrassing dat minder dan een minuut was verstreken toen Van Wieren met zijn tweede treffer de 1-3 aantekende. SVH ging alles of niets spelen. De voorsprong van PCG leek niet in gevaar te komen want met minder dan twee minuten te spelen stond het nog steeds 1-3. Mark van den Brom veroorzaakte echter een strafworp. SVH profiteerde hiervan door de aansluitingstreffer te produceren. PCG leek van slag want direct vanaf de middenbal ging het nog een keer fout en wist SVH zelfs de gelijkmaker aan te tekenen. Daarmee was het leed nog niet geleden want opnieuw werd een uitsluiting toegekend aan Rimmer Genee. Ook deze man-meer-situatie werd benut. PCG keerde zodoende met lege handen huiswaarts. Met de moed der wanhoop werden weliswaar vlak voor het eindsignaal nog twee honderd procent- kansen gecreëerd, maar ook die gingen er niet in.

Ondanks het verlies is Schoffelmeer positief: ,,De jongens hebben laten zien dat ze ook op dit niveau met de besten mee kunnen. Als deze progressie zich doorzet dan moet opnieuw promoveren gewoon gaan lukken. Het is een kwestie van volwassen worden en dan zul je zien dat we ook meer gaan scoren en nóg stabieler presteren. Dat is de opdracht voor het trainingsprogramma in de winterstop."

PCG speelt zaterdag 10 december in het Cariba-bad tegen SWNZ 1 uit Schijndel. De wedstrijd begint om 21.15 uur.