HeartRace Karting Event

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Stichting Heartbeat houdt op maandagavond 23 januari het HeartRace Karting Event bij A15 Karting in Gorinchem. Na twee geslaagde edities begint het kartevenement voor steeds meer bedrijven een vaste activiteit op de evenementenkalender te worden. Sommige bedrijven houden zelfs in de aanloop naar het evenement onderlinge competities en trainingsavonden om de sterkste afvaardiging te kunnen sturen en zo de felbegeerde prijzen in de wacht te slepen.

Het fondsenwervende HeartRace Karting Event bestaat uit twee anderhalf uur durende endurance races, waarin (bedrijven)teams de strijd met elkaar aangaan. Het team met de meeste rondes mag op de hoogste trede van het podium klimmen. Ook voor de snelste coureur is er een prijs. Een team kan bestaan uit minimaal drie en maximaal zes personen. Tijdens de race bepalen de teamleden zelf het tactische moment van de pitstops. Ieder team dient een minimum aan pitstops te maken, waardoor de kansen om te winnen voor ieder team gelijk zijn. Deelname kost € 375,- per team. Bij het deelnamegeld zijn achttien consumptiebonnen inbegrepen. Voor Heartbeat Businessclub leden bedraagt het inschrijfgeld € 300,-. Een van die leden, Kasteel Wijenburg, heeft zich inmiddels ingeschreven met twee teams.

Het HeartRace Karting Event wordt gehouden om geld in te zamelen voor Stichting Heartbeat. Stichting Heartbeat heeft als slogan: ,,Zorg, plezier en ontspanning voor hartpatiënten''. Dit wordt onder meer bereikt door vakanties te organiseren voor gezinnen met een hartpatiëntje waarbij indien nodig zorg wordt ingericht. Daarnaast worden er eendaagse activiteiten georganiseerd. Afgelopen jaar werd er in Gorinchem onder andere HeartSail gehouden, waarbij een tocht over de Linge werd gevaren en is in de Bommelerwaard de HeartDrive verreden. Samen met een golfdag voor kinderen bij Pitch & Putt Maurik, een dag op het circuit van Zandvoort en een familiedag in Kernie's Familiepark was het programma compleet. In 2012 staan deze activiteiten weer op de planning en zal er ook nog een Ducktrail en een luchtballonfestival gehouden worden. Verder zet Stichting Heartbeat zich in voor een toename van het aantal AED's (Automatische Externe Defibrillatoren) in het straatbeeld, bijvoorbeeld met het project HeartSafe Tiel.

Naast deelname kan een bedrijf ook als sponsor deelnemen aan het HeartRace Karting Event. Koninklijke BDU Uitgevers, onder andere uitgever van Stad Gorinchem, zal voor de derde keer deelnemen als hoofdsponsor. Uiteraard zijn extra sponsors van harte welkom. Er is plek voor dertig deelnemende teams.

Meer informatie over Stichting Heartbeat en voor aanmelden en de sponsormogelijkheden voor het HeartRace Karting Event: www.stichtingheartbeat.nl.

advertentie
advertentie