Goba krijgt een koude winterstop

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft in de promotiedivisie heeft Goba geen punten opgeleverd. Tegen het sterke Leiden werd met 65-83 verloren. Behalve de krachtverhoudingen binnen het veld was ook de sfeer op de banken illustratief voor de verschillen tussen beide teams. Terwijl de bank van Leiden enthousiasme en inzet uitstraalde, was de bank van Goba onderkoeld. Kil en ijzig was de sfeer, die een lange en koude winterstop lijken in te leiden voor Goba.

De afstand tussen coach Peter Snel en Jerôme de Vries kon niet groter op de bank. Opvallend was dat Ardan Cusell aanvoerder was en Jerôme de Vries pas in het tweede kwart voor het eerst het veld in mocht. Volgens de coach had Jerôme een aantal trainingen gemist en was hij daardoor nu niet bij de eerste keus. Veel meer wilde of kon de coach niet zeggen over deze kwestie.

De tegenvallende resultaten van het team, dat twee seizoen terug nog amateurkampioen van Nederland werd, hebben de hoop op een plaats bij de Final Four vrijwel verspeeld. Door dit verlies heeft Goba nog wel een plaats in de middenmoot, maar heeft het al 16 punten achterstand op de ongeslagen koploper Binnenland. De Gorcumers wisten slechts 5 van de 13 wedstrijden te winnen en dat is onder het verwachte niveau.

Goba verscheen pas laat op het veld, na een donderspeech van de coach in de kleedkamers, die tot op de tribunes te horen was. Dat leek aanvankelijk zijn uitwerking te hebben want Goba startte sterk en wist zelfs het eerste kwart winnend af te sluiten. Daarna zette Leiden onder aanvoering van uitblinker Joey Schelvis een tandje erbij en was het gedaan met de Gorcumers. In het derde kwart werd een gat van 15 punten geslagen, dat Goba niet meer kon dichten. De verdediging van Goba had geen antwoord op het snelle en gevaarlijke spel onder aanvoering van Schelvis die soms gewoon kon doorlopen tot de basket en met eenvoudige lay-ups de voorsprong van de Leienaren vergrootte. Goba daarentegen verzuimde juist door te dringen in de defensie van Leiden en de machinerie stotterde al vanaf de middenlijn, waar het tempo uit het spel verdween. Meer dan een sporadische opleving kwam er niet, ondanks het goede spel van Ardan Cusell en de weinige minuten van Jerôme de Vries, die als enige onder de basket de verdediging van Leiden wist te verrassen.

Het is te hopen dat in het kerstpakket van Goba een warme fles Glühwein zit en een goeie moppentrommel, om de winterstop goed door te komen. Want zaterdag 7 januari wacht de eerste wedstrijd alweer in Rotterdam.

advertentie
advertentie