GKV buigt voor koploper Tempo: 33-27

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV speelde zaterdag in Alphen aan den Rijn een mooie pot korfbal tegen koploper Tempo. Met mooie acties en heel veel fraaie doelpunten. De meeste daarvan werden gemaakt door de Alphenaren: 33-27.

In een hoog tempo nam de thuisploeg, startend als grote favoriet, het voortouw en nam binnen korte tijd een 6-2 voorsprong. GKV ging driftig mee scoren maar de thuisclub hield tot 17-12 een flinke voorsprong. GKV bleef zelfbewust goede kansen creëren en kwam kort voor rust terug tot 17-15.

Na rust een verder aandringend GKV, dat op gelijke voet wist te komen bij 20-20. Twee strafworpen hielpen Tempo op voorsprong, maar de Gorcumse ploeg kwam halverwege de tweede helft weer terug tot 22-22.

Een zwakke fase in het aanvalsvak van GKV leidde tot een omslag in de wedstrijd. Het geroutineerde Tempo wist eerst een gaatje van twee punten te slaan en door concentratieproblemen in de GKV-verdediging kon deze voorsprong binnen de kortste keren uitgebouwd worden naar 30-22. GKV kwam nog knap terug tot 31-27, maar het laatste woord was aan Tempo: 33-27.

Alle GKV spelers hadden een aandeel in de 27 gescoorde doelpunten. Arjan de Hoog blonk uit door het uitstekend verdedigen van de goede Tempo spits Edwin van de Weijden en ook Kim van Meteren leverde goed verdedigend werk tegen de gevaarlijke Rosanne Visscher. Komende twee zaterdagen ligt de competitie stil. Op dinsdag 3 januari oefent GKV uit tegen Oranje Wit. Op zaterdag 7 januari staat de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Unitas 1 in de Van Rappardhal op het programma: aanvang 16.30 uur.

Doelpuntenmakers: Eliza Roest 9, Gertjan Meerkerk 6, Niels Zandee 4, Arjan de Hoog 3, Tessa Schep 2, Kim van Meteren 1, Maren den Besten 1, Saskia de Waard 1.

Uitslagen: Tempo-GKV 33-27, Unitas-Eibernest 20-20, KCC-Excelsior 24-20, Tweemaal Zes-KVS 19-23.

Stand Hoofdklasse A: Tempo 6-12, KCC 6-9, KVS 6-8, Eibernest 6-8, GKV 6-6, Tweemaal Zes 6-2, Excelsior 6-2, Unitas 6-1.