Vier medailles voor turnsters OKK

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Gülcan Kaya (pre-instap), Eline van Beest, Yasmine Verhagen, Angel Maquine (instap) en Sharon Ringlever (pupil 1) turnden zaterdag hun eerste wedstrijd voor dit wedstrijdseizoen in Woerden. Op de Bosan Cup kwamen ze in hun eigen klasse en leeftijdscategorie in de tweede divisie uit. Bij deze wedstrijd zijn op alle toestellen vier juryleden aanwezig, waardoor het wel gelijk een heel officiële wedstrijd is. Gülcan Kaya won twee gouden medailles. Ook Eline van Beest pakte het goud. Angel Maquine veroverde eenmaal brons.

Alle turnsters van OKK Gorinchem, moesten verdeeld over de dag, beginnen met hun blak oefening. Voor zowel Gülcan (12.833) als voor Eline (13.633) leverde dit een gouden medaille op. Beiden turnden een prachtige oefening en stonden heel stabiel op de balk. Yasmine (10.367), Angel (8.67) en Sharon (10.00) moesten het toestel al eerder verlaten dan gepland. Een goede klassering bleef hierdoor achterwege.

Bij vloer speelde onzekerheid Gülcan parten. Eline (12.333), Yasmine (10.767) en Sharon (10.633) deden wat er van ze verwacht werd. Na ronde twee kreeg Angel te horen dat ze voorlopig op de eerste plaats stond. Na drie uur in spanning afwachten mocht ze uiteindelijk de bronzen medaille omhangen.

Sprong is voor de meeste OKK turnsters een echt obstakel. Gelukkig kwamen ze allemaal wel goed over de pagases, maar een medaille zat er niet in.

Voor Gülcan werd het aan het einde van de wedstrijd bij de brug nog extra spannend. Samen met een turnster van TOSS uit Heemskerk stond ze op de eerste plaats. Bij de Bosan Cup doen ze echter niet aan een ex aequo. Nog een keer moest ze alles uit de kast halen om een goede brugoefening te turnen. Zonder fouten lukte dit gelukkig ook deze keer, maar de jury vond de oefening van Marieke toch net iets beter. Zilver dus voor Gülcan (13.00). Angel (11.85), Eline (11.80) en Yasmine (9.90) konden met deze cijfers nog niet mee draaien voor de podiumplaatsen.

Om negen uur 's avonds moest Sharon nog starten voor haar brugoefening. Wellicht speelde dit late tijdstip en de daarmee gepaard gaande vermoeidheid haar parten, want het ging bij een aantal onderdelen mis. Ondanks alle fouten behaalde ze toch nog een 11.05.

advertentie
advertentie