Burgemeester IJssels neemt award voor campervriendelijkheid in ontvangst

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Burgemeester IJssels heeft maandag 19 december een award overhandigd gekregen, omdat Gorinchem als derde is geëindigd bij de verkiezing van kampeerautovriendelijkste gemeente in Nederland 2012. Hij kreeg deze uit handen van de heer C. Haasnoot, voorzitter Zuid-Holland van de Nederlandse Kampeerauto Club.

De NKC is vol lof over de positieve houding van de gemeente. In april 2011 zijn de twee oude camperplaatsen op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort opgeheven en is een volledig nieuw terrein met plaats voor acht campers gerealiseerd bij Watersportvereniging De Merwede.

Daarnaast is de gemeente erg enthousiast bij het ontplooien van nieuwe initiatieven die interessant zijn voor kampeerautobezitters. Zo wordt de 25e editie van de Botenbeurs op 28 en 29 september uitgebreid met een Camperbeurs op de locatie Buiten de Waterpoort. Overeenkomstig de formule van de botenbeurs, kunnen particulieren hun kampeerauto ter verkoop aanbieden op de camperbeurs. De heer Haasnoot gaf aan dat de NKC de gemeente met raad en daad terzijde zal staan om deze beurs tot een succes te maken.

Burgemeester IJssels: ,,De credits voor het behalen van deze award gaan ook uit naar Watersportvereniging De Merwede. Mede dankzij hun inspanningen, zowel bij de aanleg als bij de exploitatie van het nieuwe camperterrein, heeft Gorinchem een goede naam kunnen opbouwen bij kampeerautobezitters.

Dat de nieuwe camperlocatie in trek is, blijkt wel uit de hoge bezettingsgraad. Bij de watersportvereniging leven ideeën om al volgend voorjaar een overloopterrein te realiseren met plaats voor nog acht campers.

advertentie
advertentie