Kerstmarkt Merewade brengt 1300 euro op voor natuurcentrum

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Leerlingen van de 7 brugklassen van het Merewade College Wijdschild hebben tijdens de sfeervolle kerstmarkt op donderdag 22 december 1300 euro opgehaald. Dit bedrag schenken zij aan het Natuurcentrum/kinderboerderij Gorinchem.

De leerlingen hebben ontzettend hun best gedaan om de kerstmarkt tot een succes te maken. Zo werd er volop zelfgemaakt lekkers verkocht zoals cup cakes, koekjes en chocoladebrokken. Er waren allerlei creatieve kerstversieringen gemaakt en men kon kant en klare, aangeklede kerstboompjes en kerstkransen kopen. Daarnaast konden de bezoekers poffertjes eten, warme chocomel met slagroom en glühwein drinken. Bezoekers konden tegen betaling verzoeknummers indienen bij de Kkrstmannenband bestaande uit docenten van de school. Er was toneel, men kon kerstballen vissen in een grote badkuip en er waren nog veel meer originele activiteiten bedacht.

Vrijdagochtend overhandigde Ron van Duffelen, muziekdocent en brugklascoördinator de cheque met het bedrag van 1300 euro erop aan Jet de Jonge, medewerker van het Natuurcentrum. Jet kon de bestemming alvast bekend maken: Het geld wordt besteed aan op handen zijnde verbouwingen in het Natuurcentrum. Per 1 januari 2012 komt er namelijk in het Natuurcentrum een nieuwe (en grotere) groep cliënten van stichting Syndion werken: daarom moeten er diverse ruimtes aangepast worden.

advertentie
advertentie