Herovina laat zich na rust het kaas van het brood eten door Unitas

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN - Met het 2-2 gelijkspel schoten beiden ploegen weinig op. Herovina verspeelde daardoor de tweede plaats in de tweede periode en Unitas een eventuele aansluiting met de subtop. De Herwijners speelden een dramatische tweede helft en lieten de Gorcumers, die toen nog maar met tien op het veld stonden, terug komen van een 2-0 achterstand. Diezelfde Gorcumers mochten zich zaterdag op De Kol de morele winnaars noemen.

Door Gerard Droog

De krachtsverschillen in 3C zijn minimaal. Tussen de nummers drie en tien prijken maar vier punten. Winst of verlies in de brede middenmoot maakt zo maar het verschil tussen omhoog of naar beneden kijken. Beide teams verschenen nagenoeg compleet aan de aftrap. Winst voor de Herwijners zou betekenen dat het in de tweede periode op één punt van koploper Groot Ammers zou komen. Een zege voor de bezoekers echter, zou de aansluiting bij de subtop inhouden. Met de 2-2 eindstand maakten beide teams echter pas op de plaats. De Gorcumers waren na afloop het meest in hun nopjes omdat zij met tien man van een ogenschijnlijk kansloze 2-0 terug kwamen in de wedstrijd. Richard van Gils vond het gelijke spel dik verdiend. ,,Met tien man van 2-0 terugkomen tot 2-2 getuigt van veerkracht. Zeker na rust vond ik ons de bovenliggende ploeg.''

Op een zware grasmat kon zaterdag van goed voetbal geen sprake zijn. Het eerste kwartier was voor de thuisploeg, die echter verzuimde vroegtijdig afstand te nemen. Eerst was het Mark Muller die gestuntel in de Gorcumse defensie met een droge knal vanaf rand zestien fraai afstrafte (1-0). Nog geen twee minuten later bediende Herovina aanvoerder Jeffrey van der Meijden de mee opgekomen Eddy Steenlage op maat. Oog in oog met een leeg doel wist deze echter geen raad met de 100-procent kans en mikte de bal naast. Een slechte uittrap van invaller doelman Joost Verberk zorgde er vlak na rust voor dat de Herwijners alsnog op 2-0 kwamen. De bal belandde voor de voeten van Remon Steenbruggen die vervolgens Maarten Lievaart een niet te missen kans bood. Voor de bezoekers het sein om risico's te nemen en dat betaalde zich in de 67ste minuut uit. Na hands binnen de Herwijnse zestien schoot Mohamed Boukrouche vanaf 11-meter de aansluitingstreffer binnen. Toen Hans Bos even later tegen zijn tweede geel, dus rood, aanliep, leek alle moeite voor niets, maar de thuisploeg wenste pertinent niet van de overtal situatie te profiteren. Ergo, zij lieten de bezoekers naar harte lust het spel maken en riepen de problemen zelf over zich af. Boukrouche stuurde met nog een kwartier op de klok Stefan Walhain de diepte in, die op zijn beurt geen enkele moeite met de blunderende Wilco de Leeuw had en de 2-2 eindstand binnenschoot. Ook Herovina eindigde met tien man toen Eddy Steenlage met tweemaal geel mocht inrukken.

Hans Richters was na afloop een teleurgesteld man. ,,Er was geen rust en ook geen leider binnen mijn ploeg. Het was een dramatische wedstrijd waarin veel van mijn spelers niet thuis gaven. Zelfs met een man meer hebben wij niets gecreëerd.''