'Teer- , lijnolie en ouwe klare race' komt er weer aan

25 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De voorbereidingen voor de zesde 'Teer-, lijnolie en ouwe klare race' zijn in volle gang. De spectaculaire zeil- en roeiwedstrijd voor drijversschuiten en vissersboten vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 april.

Op vrijdagmiddag 27 april verzamelen de deelnemende zalmschouwen met bemanning nabij de Boetkeet te Werkendam, alwaar 's avonds door middel van de legendarische kennisquiz gestreden zal worden om de felbegeerde Werkendamse wisseltrofee 'D'n IJzeren Meusik'. Een avond, met gezelligheid en de nodige Ouwe Klare. De volgende dag vertrekken de deelnemers richting Hardinxveld-Giessendam waar een kritisch oog worden geworpen op de defilé-varende zalmschouwen. Op het terrein van Visserijbedrijf Klop wordt vervolgens de Hardinxveldse wisseltrofee 'De verloren zalm' uitgereikt.

Vervolgens koerst de vloot richting Gorinchem, alwaar het feest op de kade in de Lingehaven wordt vervolgd. Aansluitend wordt de meest authentieke zalmschouw en bemanning beloond met de uitreiking van de Gorkumse wisseltrofee 'De Zilveren Bliek'. Na de traditionele kreet 'zalm vernomen' vertrekt de vloot naar de Historische Stadshaven te Woudrichem voor de race om de felbegeerde Woerkumse wisseltrofee 'Onze Lieve Vrouwe van het Vissersgilde'.

Aanmelden voor dit evenement kan via: www.visserijmuseumwoudrichem.nl of via www.zalmschouwen.nl. Voor informatie kan ook worden contact worden opgenomen met Evert Begemann, tel. 0183-50 3707 of Sander van Voorst (0183-501340).

advertentie
advertentie