Cursus mindfulness bij Yulius

27 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Gevoelens van plezier en somberheid horen bij het leven. Het is normaal dat die neerslachtigheid na enkele dagen voorbij is. Maar duurt het langer, dan kan somberheid overgaan in een depressie. Er kunnen daarnaast allerlei lichamelijke klachten optreden, zoals oververmoeidheid, maagklachten of slapeloosheid vanwege het piekeren.

Mindfulness is een effectieve methode om te leren omgaan met pijn, stressklachten, vermoeidheid en depressiviteit. Door heel bewust de aandacht te richten op waar je mee bezig bent, wordt het rustiger in je hoofd en kun je gepieker verminderen. In de training leer je met behulp van cognitieve technieken en meditatie afstand te nemen van negatieve gedachten.

Op 17 april start Yulius Preventie weer een cursus Mindfulness in Gorinchem. De cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, welke in de avonduren plaatsvinden en waarbij meditatie sterk op de voorgrond staat. Deelnemers moeten bereid zijn dagelijks zo'n drie kwartier hiermee bezig te zijn. Voordat de cursus begint, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een van de cursusbegeleiders. Tijdens dit gesprek krijgen deelnemers inhoudelijke informatie. De kosten bedragen € 80.

Aanmelden kan bij het secretariaat van de afdeling Preventie, telefonisch te bereiken van maandag t/m donderdag via nummer 078 65 450 75 of via e-mail preventie@yulius.nl.

advertentie
advertentie