Geslaagde voorstelling Lyceum Oudehoven

28 maart 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De leerlingen uit 4VWO en 4Havo van Lyceum Oudehoven speelden afgelopen maandag en dinsdag de sterren van de hemel in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem tijdens een geweldige voorstelling gebaseerd op het verhaal van Alice in wonderland.

Mooie rollen waaronder die van Alice, de hartenkoningin en haar onderdanige koning en de witte koningin werden afgewisseld door dierenkarakters van allerlei pluimage zoals een konijn, een kat, een paard en een slang. Maandag speelde Iris Veerbeek de rol van Alice en samen met 40 leerlingen stond ze op het toneel in de Vwo-productie. Dinsdagavond 27 maart speelden 70 acteurs mee en werd Alice gespeeld door Marit Tiesema in de Havo-productie.

Vanaf september 2011 hebben de leerlingen uit 4 Havo en 4 VWO voor hun PA (Praktische Activiteit) van het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige vorming) zo breed mogelijk kennis gemaakt met de diverse aspecten van Kunst en Cultuur. Alle onderdelen voor de productie zijn door de leerlingen zelf gemaakt of geïnterpreteerd waaronder de affiches, de toegangskaarten, het programmaboek, de kostuums, de poppen, de sfeerbeelden, het decor, de muziek, de dans en natuurlijk de theaterproductie zelf. De Lyceum-versie van Alice in Wonderland is bewerkt tot een script door Fons van Rongen, dramadocent van het Lyceum.

advertentie
advertentie