Schelluinen doet goede zaken na 0-1 winst op GJS

31 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DALEM - GJS kon zich zaterdagmiddag bij winst in de derby tegen Schelluinen nagenoeg veilig spelen. Dat gold zeker niet voor de bezoekers die in felle strijd om lijfsbehoud zijn verwikkeld. De thuisploeg weigerde het eerste half uur de trekker over te halen, zodat er een al oude voetbalwet in werking trad en de bezoekers met de volle winst aan de haal gingen. Diezelfde bezoekers zagen alle naaste concurrenten in de strijd om lijfsbehoud verliezen en haken nu weer aan bij de staart in 2F.

Er stond zaterdagmiddag in Dalem wel degelijk iets op het spel. GJS zou zich bij winst praktisch veilig mogen noemen. Ook Schelluinen had er alle belang bij om drie punten op het conto bij te schrijven. Verlies zou voor de manschappen van Ger Klop een bijna onontkoombare afzink richting derde klas betekenen. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Ad van Drunen uit Papendrecht, met een 0-1 eindstand op het scorebord, louter blije gezichten aan Schelluinse zijde en sippe aan Dalemse kant. "Er staat vanavond voor de selectie en begeleiding een etentje bij de Griek gepland. Dat gaat na deze overwinning nog beter smaken," liet Klop na afloop weten. Zijn collega Theo Hölzken, voor wiens ploeg het verlies nog geen desastreuze gevolgen heeft, stak de hand in eigen boezem. "Het eerste half uur hebben wij nagelaten te scoren. Wij hadden er toen zeker twee mogen binnenschieten. Het laatste uur van de wedstrijd hebben wij te weinig gebracht en werden met eigen wapens, inzet, afgetroefd," liet de Gorcumer weten. Hij verscheen met een vrijwel complete selectie aan de aftrap, terwijl zijn collega Klop wegens ziekte, blessures en schorsingen maar liefst vijf basis spelers miste. In een aantrekkelijke eerste helft deden beide ploegen qua veldspel weinig voor elkaar onder. Wel was de thuisploeg de eerste 30 minuten dreigender voor het doel van Jeffrey ter Veer. Louis Damen schoot in de beginfase de bal uit kansrijke positie net naast, terwijl dat even later ook gebeurde met Jordin Calor. Diezelfde Calor wist zich in de 20ste minuut ook geen raad met een buitenkansje toen Ter Veer de bal uit zijn handen liet glippen. Toen de Schelluinse sluitpost even later voor de tweede maal moest lossen, was Ruud Bos te zelfzuchtig. Hij had geen oog voor de vrijstaande Damen en zag zijn inzet naast het vijandelijk doel verdwijnen. Pas 11 minuten voor het rustsignaal viel de eerste grote kans voor de bezoekers te noteren. Hasib Amanzada kwam vrij voor doelman Angelo Perini, maar had te veel tijd nodig. Zes minuten later aarzelde hij echter niet toen Jaimy Bakkenes hem opnieuw voor Perini bracht. Ditmaal wist hij het net wel te vinden (0-1). Dat dit tevens de eindstand werd, mogen de elf van Hölzken zich aanrekenen. Na rust werd er geen uitgespeelde kans meer gecreëerd en ontbrak het aan bezieling. De bezoekers hadden met wat meer precisie het duel al eerder kunnen en mogen beslissen. Dat kwam de Scaluners in de slotseconden nog bijna duur te staan toen Ruud Bos een schot via onderkant lat weer in het veld zag verdwijnen. Voor de prima spelende Schelluinse spits Hasib Amanzada kwam de overwinning geen moment te vroeg. "Dit hadden we echt nodig. Het is prima voor ons zelfvertrouwen. Het liep vanmiddag uitstekend hoewel het in de slotminuut nog bijna mis ging," liet de Gorcumer na afloop weten.