‘Puur’ winnaar Groen Lintje

17 april 2012 om 00:00 Algemeen

GORINCHEM - Mariëlle van der Meiden van de biologische winkel ‘Puur’ aan de Molenstraat in Gorinchem heeft gisteren het Groene Lintje gekregen uit handen van GroenLinks fractievoorzitter Rutger van Breemen. Een ondernemer die het in een economische crisis aandurft om een biologische winkel te beginnen, verdient volgens de GroenLinksers veel waardering. ,,Wat je van ver haalt is lekker, hoor je weleens,” zei fractievoorzitter Rutger van Breemen in zijn toespraak, ,,maar we moeten niet vergeten dat we dichtbij ook veel lekkers hebben! En omdat Puur de verkoop van deze streekproducten combineert met biologische en Fairtrade producten, is het een heel goed voorbeeld van duurzaam ondernemen.”

Winnares Mariëlle van der Meiden had niet verwacht te winnen. ,,We waren al heel blij genomineerd te zijn! We zijn deze winkel eigenlijk begonnen in een opwelling en dan is het wel leuk om zo’n prijs te krijgen”, aldus de blije eigenaresse.

Voor het lintje waren dit jaar 6 genomineerden: Autorijschool K-drive, Plus Sterk, herder Huug Hagoort, de LimonadeBrigade, Green4solutions en de biologische winkel Puur.

advertentie
advertentie