Geen windmolens bij Sliedrecht

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

DEN HAAG - Er komen geen windmolens langs de Betuwelijn bij Sliedrecht. Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben woensdag op voorstel van CU&SGP en VVD besloten deze locaties te schrappen. Het voorstel van CU&SGP om ook de locaties Papendrecht-Oosteinde en Gorinchem Noord te schrappen haalde het niet.

Provinciale Staten gingen akkoord met elf nieuwe plekken waar windmolens mogen worden geplaatst. Het college van Gedeputeerde Staten (GS) had in januari 2011 de opdracht van de Staten gekregen om verschillende locaties nader te onderzoeken. Daarbij is gekeken naar draagvlak bij de bevolking en naar het behoud van de landschappelijke kwaliteit. Op grond van dat onderzoek hadden GS al negen locaties uit het eerdere plan afgevoerd. Woensdag zijn ook Sliedrecht en Alphen aan den Rijn geschrapt.

Provinciale Staten hadden eerder al besloten dat windmolens de kwaliteit van het open landschap niet mogen aantasten. Dat zou op de nu verworpen locaties te zeer het geval zijn. Bovendien spraken de Staten uit dat plaatsing van windmolens langs open water de voorkeur heeft boven plaatsing in het open landschap.

advertentie
advertentie