Afbeelding
Janus Visser/BDU

‘Voorzieningen voor hele regio’

1 mei 2012 om 00:00 Voorpagina

Het zou gaan om enkele honderden kinderen. Directeur Rob Koster van het Caribabad geeft aan dat zijn organisatie dat gemakkelijk aankan. ,,Hoe meer kinderen, des te liever,’’ zegt hij enthousiast. Het Caribabad kan de omzetstijging goed gebruiken en de wachttijden voor zwemlessen zouden volgens Koster niet veel langer worden. ,,Desnoods zetten we enkele extra groepen in,’’ zegt hij.

Gorinchem wil centrumfunctie verder uitwerken GORINCHEM - De gemeente Giessenlanden wil de subsidies aan zwembaden en bibliotheken afbouwen. Eerder al besloot de gemeente Hardinxveld-Giessendam haar buitenbad te sluiten. Er heeft over deze voornemens geen regionaal overleg plaatsgevonden op bestuurlijk niveau. Wel heeft de gemeente Giessenlanden contact gehad met het Caribabad in Gorinchem, of daar de zwemlessen aan Giessenlandse kinderen kunnen worden overgenomen.

Het Caribabad is een door de gemeente Gorinchem gesubsidieerde instelling; exploitatie 295.000, technisch onderhoud 100.000 en tenslotte aan kapitaallasten 425.000 euro. Bij elkaar jaarlijks 820.000 euro. Over de kosten is op bestuurlijk niveau niet gesproken. Wethouder Jack Oostrum laat namens het college van B en W weten dat Gorinchem haar centrumfunctie nu en in de toekomst graag wil en kan waarmaken.

,,We zijn een hele gastvrije gemeente, rijk voorzien van alle voorzieningen op sportief en cultureel gebied voor de hele regio. Uit het gemeentefonds ontvangen we extra middelen voor deze centrumfunctie. De regiofunctie brengt ook voordelen zoals werkgelegenheid,’’ aldus Oostrum. ,,In het kader van de ontwikkeling van de Visie 2030 willen we de centrumfunctie van Gorinchem verder uitwerken. Dat houdt onder andere in dat deze gemeente ook de plaats is voor bedrijven en woningbouw.’’

u Zie voor nieuws over zwembaden in de regio de pagina’s 4 en 5.

advertentie
advertentie