Buitenbad Hardinxveld reeds gesloten

28 april 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - Ook in Hardinxveld is het zwembad de dupe van de bezuinigingen. Daar is onlangs het buitenzwembad van De Duikelaar gesloten omdat het volgens het college niet genoeg geld op bracht. Een sluiting van het buitenzwembad leverde volgens uitgebreid financieel onderzoek een besparing op van 55.000 euro per jaar.

Het bezuinigingsvoorstel vloeit voort uit een onderzoeksrapport, verricht door Synarchis Adviesgroep, naar het toekomstperspectief van de Duikelaar. Uit dit onderzoek blijkt dat de kosten flink teruggebracht kunnen worden door het buitenbad te sluiten. Sluiting van het bad betekent dat structureel 55.000 euro wordt bespaard. Het binnenbad heeft wel toekomst, maar moet wel opgeknapt worden, stelt het gemeentebestuur. Denk aan een flinke verfbeurt, aanpassingen van de technische installatie en het plafond in de zwemzaal. Het zwembad begint komende zomermaanden al aan deze aanpassingen waardoor het zwembad in de maanden julie en augustus gesloten zal zijn. Ook wordt gedacht aan nieuwe doelgroepen, activiteiten en het langer openstellen van het binnenbad in de zomermaanden.

Wethouder Eelke Kraaijeveld benadrukte onlangs in een persconferentie dat het binnenbad van De Duikelaar in de waterrijke regio een noodzaak is en dat het voorziet in een belangrijke behoefte om goede zwemles aan kinderen te geven. In buurgemeenten is namelijk geen aanvaardbaar alternatief voor het instructiezwemmen, aldus Kraaijeveld. Met name de zwemmers voor het A-diploma zouden te maken krijgen met lange wachtlijsten en voor verenigingen is nauwelijks ruimte in de zwembaden in de directe omgeving. Het belang van het binnenbad wordt daarom benadrukt, ook al omdat zwemmende senioren afhaken als de afstand tot een zwembad in de regio te groot zou worden.

advertentie
advertentie