PCG stelt deelname play-offs veilig

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Van de ploegen met 35 punten heeft PCG verreweg het beste doelsaldo, maar dat telt in dit verband geheel niet mee. Van deze ploegen promoveren de twee ploegen met de meeste punten. Eindigen er twee (of meer) ploegen met evenveel punten dan volgen er play-offs.

Zelf stond PCG voor de opgave om zaterdagavond hun laatste reguliere wedstrijd in Schijndel te winnen om dan maar af te wachten wat de uitslagen op de andere velden zou zijn. Eén plaats werd 's middags al ingenomen door Aquapoldro. Omdat zij hun wedstrijd wonnen, was deze ploeg met 40 punten door de anderen niet meer te achterhalen. Eén van de andere concurrenten, Nayade Classic, kon geen compleet team op de been brengen en kreeg daardoor drie punten in mindering. Hun tegenstander was De Stormvogel. Deze twee ploegen hadden zo alleen nog maar een kans op promotie als Aquarijn niet zou winnen en PCG en Losser beiden hun wedstrijd zouden verliezen. Aquarijn won en daarmee waren Nayade Classic en De Stormvogel uitgeschakeld, maar zelf zou Aquarijn daar alleen maar iets aan hebben als Losser en PCG beiden hun wedstrijd zouden verliezen.

Bij winst voor de waterpoloërs van PCG was promotie binnen handbereik en als Losser niet zou winnen ook nog eens zonder het spelen van play offs. De eigen wedstrijd werd in Schijndel erg gemakkelijk gewonnen met 14-5. In de eigen poule eindigde de ploeg daarmee op de 5e plaats. Van alle 96 teams in de 4e klasse kwam PCG op de ranglijst van minste tegendoelpunten ook op de 5e plaats. De doelpunten werden gemaakt door Lennart van Wieren (2), Mark van den Brom (2), Chiel den Otter (2), Menno Cloostermans (4), Tjerk Noorduijn (3) en Rimmer Genee (1). En toen was het wachten op het resultaat van Losser. Die wedstrijd was eerder begonnen, maar pas na de wedstrijd van PCG werd bekend dat ook Losser, zij het nipt met 8-7 had gewonnen.

Ondanks de ruime overwinning afgelopen zaterdag geen rechtstreekse promotie voor PCG dus. Losser en PCG gaan onderling in play-off wedstrijden uit maken wie zal promoveren. Eerst gaat PCG naar Losser om daar op zaterdag 5 mei te spelen, de return is een week later in het eigen Caribabad.

advertentie
advertentie