Kozakken Boys aast op tweede grote prijs

27 mei 2012 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Na het binnenhalen van de beker mocht Kozakken Boys zaterdag hun tweede feestje van het seizoen vieren. Door de 3-2 overwinning op RVVH plaatsten de Werkendammers zich voor de halve eindstrijd van de nacompetitie met als inzet een plaats in de topklasse. Vanavond (dinsdag) vindt de eerste acte van het tweeluik plaats als in Friesland de degens worden gekruist met Harkemase Boys. Zaterdag volgt op De Zwaaier de return.

Door Gerard Droog

,,Waar is het feestje, hier is het feestje,'' klonk voor de tweede achtereenvolgende zaterdag uit kelen van de talrijk opgekomen Werkendamse supporters. Een week eerder werd in Raamsdonksveer de districtsbeker binnen gehaald en zaterdag plaatsten de Boys zich voor de halve finale van de nacompetitie met als inzet een plek in de topklasse. Vanavond wordt in Friesland aangetreden tegen de nummer 13 van de topklasse, Harkemase Boys, waarna zaterdag op de eigen Zwaaier de return volgt. Bij winst spelen de manschappen van Michel Langerak op 9 juni op neutraal terrein de finale tegen de winnaar van Ter Leede (hoofdklasse A) en Berkum (hoofdklasse C).

De opdracht was zaterdagmiddag duidelijk. Alleen bij winst zouden de Werkendammers een vervolg aan hun nacompetitie avontuur kunnen geven. De roodbroeken verschenen dan ook scherp aan de aftrap en zagen Sjoerd van der Waal en Ismael Yildirim in kansrijke positie missen. Het duurde echter tot vlak voor rust voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Uit een hoekschop van Richie Basoski kwam de bal terecht bij Bob Huibregts, die zaterdag tot speler van het jaar werd uitgeroepen, die de bal panklaar doorkopte op Arif Irilmazbilek (1-0).

Na de doelwissel kwamen de Ridderkerkers fortuinlijk langszij toen Toby Mulder zijn eigen doelman Basjan Munten verschalkte (1-1). Lang werd daar op De Zwaaier niet over getreurd en nauwelijks twee minuten later stond Basoski aan het eind van een vloeiende Werkendamse aanval (2-1). Toen ruim een kwartier voor het eindsignaal Irilmazbilek zijn tweede van de middag binnenschoot (3-1), leek de buit binnen. Daar dachten de bezoekers echter anders over. Met een snoeiharde inzet wist Mounir el Ouazizi het Werkendamse kruis te vinden (3-2) en werd het nog even 'billen knijpen' voor de aanhang. De verdiende overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

advertentie
advertentie