Zomerconcert Grote Kerk

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Hoofdorganist Gerben Buddingh geeft zaterdag 7 juli vanaf 15.30 uur een zomerconcert op het orgel van de Grote Kerk in Gorinchem. Het wordt een gevarieerd programma in samenwerking met de jonge talentvolle sopraan Margreet Rietveld.

Het chronologisch opgebouwde programma start bij Bach (o.a. zijn bekende liefdeslied 'Bist du bei mir'), om via Mendelssohn (o.a. een Aria uit de 'Elias') en Franck (o.a. twee liederen) uit te komen bij de Nederlandse componisten Johan Wagenaar (dit jaar 150 jaar geleden geboren) en Hendrik Andriessen (120 jaar geleden geboren). Van Wagenaar is de zelden gespeelde Inleiding en Fuga over een Russisch thema voor orgel te horen en van Andriessen onder meer zijn expressieve lied 'Magna res est amor'.

De Orgel- en Concertcommissie van de Grote Kerk Gorinchem heeft dit jaar besloten de avondconcerten waarbij het fameuze Bätz-Witte orgel (1853) solistisch aan bod komt af te wisselen met middagconcerten waarbij het orgel wordt gecombineerd met instrumentalisten en/of vocalisten.

Sopraan Margreet Rietveld behaalde in juli 2011 haar bachelor diploma hoofdvak Klassieke Zang aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, als studente van Lodewijk Meeuwsen en Riekje Bakker. Vanaf haar tiende jaar heeft ze zanglessen gevolgd bij sopraan Marjo van Someren en mezzosopraan Maria den Hertog. Momenteel wordt Margreet gecoacht door Harry van Berne en Heleen Koele. Margreet verleent regelmatig medewerking aan concerten, cd-, radio- en tv-opnames. Naast haar werkzaamheden als solist maakt ze deel uit van de (semi-)professionele ensembles 'Ars Musica' onder leiding van Patrick van der Linden en 'Consensus Vocalis' onder leiding van Klaas Stok. 

advertentie
advertentie